Tweede Alarmschijf voor Emma Heesters

- Nieuws

 Emma Heesters
Emma Heesters

Vorig jaar scoorde ze er met Pa Olvidarte, met Rolf Sanchez, al een en nu doet ze het met een track waar ze alleen op te horen is. Emma Heesters heeft met Waar Ga Je Heen de hele komende week de Alarmschijf te pakken.

Met een Amerikaanse platendeal op zak, zou je denken dat Emma Heesters zich op Engelstalige tracks zou richten. Niets is minder waar, want haar nieuwste track is hartstikke Nederlands. De reden is simpel: ze wil zich gewoon op Nederland blijven richten. Daarnaast zijn er weinig Nederlandse artiesten die zich op latin pop richten in de eigen taal en daarmee onderscheidt de zangeres zich nu. Daar hoort natuurlijk ook een stomende video bij, waar Emma onlangs wat backstagebeelden van deelde.

Waar Ga Je Heen werd volledig geschreven en geproduceerd tijdens de intelligente lockdown in ons land. Daarom werd er een zoommeeting georganiseerd, waarin haar producer en de  twee andere schrijvers aan de slag gingen. Aan het blad Girlz liet Emma weten: "Zo’n schrijfsessie gaat eigenlijk net als normaal, alleen is het een stuk moeilijker omdat je in een videocall niet makkelijk kunt meezingen. Gelukkig kenden zij elkaar, dus waren ze al lekker op elkaar ingespeeld. Bovendien wist ik precies wat ik wel en niet wilde."

Zomerliefde
Het resultaat is een catchy track die in de verte doet denken aan Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey. Qua thema sluit het nummer mooi aan bij de Alarmschijf van vorige week, Letters van Lucas & Steve. Die ging over een zomerliefde die je op vakantie hebt ontmoet en uit het oog verliest. Waar Ga Je Heen gaat dan weer over het moment waarop je die persoon voor het eerst ziet.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: cover single