Twee Nederlandstalige hits in de top 3

- Nieuws

 Maan Snelle
Maan 2020

Snelle en Maan staan deze week beiden in de top 3. De twee Nederlandse artiesten zingen in hun moedertaal, wat betekent dat er twee Nederlandstalige hits op het erepodium van de Top 40 staan. 

De laatste keer dat er twee Nederlandstalige hits in de top 3 stonden was in oktober 2019. Toen stond Snelle met twee tracks in de top 3. Ook komt het wel eens voor dat het podium volledig uit Nederlandstalige hits bestond. De laatste volledige Nederlandstalige top 3 was op 16 maart 2019 met Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey op 1, IJskoud van Nielson op 2 en Als Het Avond Is van Suzan & Freek stond op 3. 

Toch bijzonder
Ondanks dat het niet heel lang geleden is dat er ook twee Nederlandstalige hits in de top 3 stonden, zit er deze keer toch een bijzonder randje aan. De twee Nederlandstalige hits op het erepodium zijn namelijk nummers van soloacts. De laatste keer dat er twee nummers, in het Nederlands gezonden door een soloact, in de top 3 stonden was in 2007. Jij Bent Zo van Jeroen van der Boom en Proosten van Guus Meeuwis stonden toen beide op het erepodium van de Top 40. De laatste keer dat er een solo man en een solo vrouw gelijkertijd in de top 3 stonden met een Nederlandstalige hit was op 24 juli 1982 met Diep In Mijn Hart van André Hazes op 2 en Een Beetje Geld Voor Een Beetje Liefde van Angelique op 3.

Check de songtekst van Smoorverliefd

Check de songtekst van Ze Huilt Maar Ze Lacht

(Foto: Qmusic)