Twaalfde Alarmschijf voor Justin Bieber

- Nieuws

 Justin Bieber
Twaalfde Alarmschijf voor Justin Bieber

Justin Bieber begint 2021 goed, met een gloednieuwe track: Anyone. De komende week hoor je ‘m extra vaak op Qmusic, want het is de Alarmschijf.

Hoewel we eigenlijk vooral liever vooruitblikken, gaan we toch nog even terug naar 3 januari vorig jaar. Misschien moet je even diep graven in je geheugen, maar toen werd het jaar afgetrapt met Justin’s Yummy als Alarmschijf. Het was toen zijn grote comeback als soloartiest, want in de jaren hiervoor deed The Biebs een stapje terug en richtte hij zich vooral op zijn liefje Hailey en zijn relatie met God.

Nieuwe sound
Met Holy (met Chance The Rapper) en Lonely (met Benny Blanco) sloeg de Canadese superster een totaal andere weg in. Zijn muziek is puur en volgens hem passend bij de fase waarin hij zit en bij de tijd waarin we leven. Waar hij zijn vorige album Changes nog bestempelde als een R&B-album, flirtte hij op Holy met gospel en liet hij op Lonely vooral zijn stem en de pianoklanken van Benny Blanco het werk doen.

Gelijk met Bruno Mars en Enrique Iglesias
Op Anyone verkent Justin opnieuw zijn muzikale grenzen. Het nummer ging afgelopen week op oudejaarsavond in premiere, tijdens zijn grootschalige concert dat via een livestream te volgen was. Het is de twaalfde Alarmschijf voor de zanger. Qua Canadese artiesten wist alleen Nelly Furtado (14 Alarmschijven) er meer te scoren. Bovendien komt Bieber op gelijke hoogte met Bruno Mars en Enrique Iglesias, die er ook 12 in de pocket hebben. Als we kijken naar het overzicht van mannen met de meeste Alarmschijven, dan blijven alleen Marco Borsato en Davids Guetta (13) en Robbie Williams (18) hem voor.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube