Tones And I pakt Alarmschijf

- Nieuws

Tones And I

Dance Monkey van Tones And I hoor je de hele komende week als Alarmschijf op Qmusic. De track is een wereldwijde hit en staat al weken hoog in de Global Top 40.

Door de naam zou je bijna gaan denken dat Tones And I een groep is. Not! Het is de artiestennaam van de Australische zangeres Toni Watson. Al vanaf de middelbare school is zij bezig met muziek maken. Daar leerde ze keyboard te spelen en later ontdekte ze een drumpad, geluidseffecten en looppedalen. Een doorbraak, want al snel vond ze het bijzondere geluid waar ze verder mee wilde. Maar daarmee is haar verhaal nog niet klaar.

Busje
Een vriend raadde haar aan om met een busje Australië door te trekken, zodat ze zichzelf in de spotlights kon zetten. Die tip greep ze met beide handen aan en ze trok van plaats naar plaats. Tot er een man voorbijliep en zijn visitekaartje aan haar gaf. Pas later besloot ze hem te bellen en hij bleek een manager van artiesten te zijn. De rest is geschiedenis, zoals dat zo mooi heet. Toni bracht afgelopen week haar debuutalbum The Kids Are Coming uit en daarop staat ook Dance Monkey. Die track stond al op 1 in Australië, Denemarken, Noorwegen en Zweden en nu moet Nederland eraan geloven.

Foto: YouTube