Tiësto voor de zevende week op 1 in de Top 40

- Nieuws

 Tiësto Justin Bieber Jason Derulo Nuka Jaap Reesema Pommelien Thijs Meduza Dermot Kennedy Miley Cyrus Dua Lipa Tim Dawn Robin Schulz Kiddo
Tiësto voor de zevende week op 1 in de Top 40

Tiësto blijft met The Business de concurrentie voor. De track staat voor de zevende week op nummer 1 in de Top 40 en daarmee komt hij in een rijtje met 36 andere Nederlandse acts te staan, die dit ook voor elkaar wisten te boksen.

Bij de Nederlandse mannen komt de dj en producer op de 11e plek achter Snelle te staan, die een week langer op de eerste plek wist te verblijven. Kijken we naar Nederlandse dj-(act)s, dan evenaart Tiësto deze week Kris Kross Amsterdam. Dat trio had tot deze week de meeste weken op 1 op de teller (voor een dj-act). De Nederlandse man die het langst op nummer 1 heeft gestaan, zal de eerste jaren nog niet bijgehaald worden: Marco Borsato staat met 72 weken op 1 ver bovenaan.

Love Not War naar 3
Jaap Reesema en Pommelien Thijs staan ondertussen nog steeds op pole position om Tiësto van de eerste plek te verstoten. Nu Wij Niet Meer Praten blijft steken op de tweede plek, maar wint flink aan airplay. Jason Derulo en Nuka schieten ondertussen door naar de top 3, door van 5 naar 3 te stijgen. De laatste keer dat Jason daar stond, was op 12 september 2020, toen zijn Savage Love (Laxed-Siren Beat) van 2 naar 3 zakte. Hoewel we al in 2009 kennismaakten met de Amerikaan in de Top 40, is Love Not War (The Tampa Beat) pas zijn tweede top 3-hit.

Meduza en Dermot Kennedy weer omhoog
Door De Wind van Miss Montreal en You Broke Me First van Tate McRae gaan allebei één plek onderuit en daardoor komt de Nederlandse zangeres op 4 terecht en haar Canadese collega op 5. Daaronder gaan Meduza en Dermot Kennedy van 8 naar 6. En daarmee komen de Italiaanse producers heel dicht bij de hoogst behaalde plek van hun grootste hit, Piece Of Your Heart (met Goodboys). Dat nummer stond in de zomer van 2019 6 weken op de vierde stek. Voor Dermot Kennedy is iedere plek nu echt winst. Zijn grootste Top 40-hit Power Over Me kwam tenslotte niet hoger dan nummer 11.

Prisoner vast op 10
Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine doet een stapje terug naar 7 en ook Head & Heart van Joel Corry en MNEK zakt maar langzaam weg. Het duo verliest een plek en staat nu op 8. Let’s Love van David Guetta en Sia en Prisoner van Miley Cyrus en Dua Lipa komen niet van hun plekken af en zijn net als vorige week dus de nummers 9 en 10.

All We Got en Afterglow zijn winnaars
Het echte spektakel vindt plaats tussen 20 en 10 in. All We Got van Robin Schulz en Kiddo gaat bijvoorbeeld van 19 naar 13. En dat betekent vuurwerk, want als een hit van de Duitse dj en producer eenmaal hoger komt dan 21, is dat bijna een garantie voor een top 10-hit. Robin Schulz deed dat namelijk bij vijf Top 40-hits en eindigde daarmee telkens boven de achtste plaats. Ondertussen pakt ook Ava Max met Who’s Laughing Now weer wat plaatsen mee: ze gaat van 18 naar 14. Dat is nog niets in vergelijking met Ed Sheeran, die met Afterglow 15 plekken omhoog schiet naar nummer 15. Daarmee evenaart hij nu al de hoogst behaalde posities van zijn hits Sing (2014) en Don’t (2014).

Justin Bieber met 4 tracks in de lijst
De afgelopen zes weken stond Justin Bieber al met drie gelijktijdige hits in de lijst. Waar Monster (op nummer 11), Lonely (op nummer 21) en Holy (op nummer 25) daar ook deze week staan weet de Canadese zanger nog een vierde hit in de lijst te zetten. Anyone, dat afgelopen week de Alarmschijf was, is de hoogste van vijf binnenkomers op nummer 17. Justin Bieber stond in twee eerdere periodes met vier gelijktijdige hits in de lijst. Naast Bieber stonden ook Ariana Grande, Dave Berry en Sandra van Nieuwland ooit met vier gelijktijdige nummers in de Top 40. Van Nieuwland zette zelfs het record op haar naam door nog een vijfde track toe te voegen.

5 binnenkomers
Tot slot stijgen ook Hawái Remix van Maluma en The Weeknd (van 23 naar 18) en To Love Somebody van Tim Dawn (van 22 naar 19) nog. Naast Anyone van Justin Bieber komen er nog 4 tracks de enige echte hitlijst van Nederland binnen: You Are Not Alone van Krezip (#34), Willow van Taylor Swift (#37), Minefields van Faouzia en John Legend (#39) en Get Out My Head van Shane Codd (#40). Je checkt hier alles over deze nieuwkomers.

De complete Top 40 bekijk je hier!

Foto: YouTube