Tiësto in top 5 van succesvolste Nederlanders

- Nieuws

 Tiësto The Cats
Tiësto in top 5 van succesvolste Nederlanders

Tiësto passeert deze week de score van The Cats in de ranglijst van succesvolste acts aller tijden. Daarmee krijgt hij een plek in de top 5 van succesvolste Nederlanders in de Top 40.

De plaats van Tiësto bij de succesvolste vijf Nederlanders aller tijden is bijzonder. Niet alleen staat er voor het eerst een dj in deze top 5, het is ook voor het eerst sinds december 2009 dat er een nieuwe act in deze top 5 binnenkomt. Sinds november 2014 is de top 5 zelfs helemaal niet meer veranderd.

Met de binnenkomst van Tiësto ziet de top 5 van succesvolste Nederlanders er als volgt uit:

  1. Marco Borsato
  2. Golden Earring
  3. Anouk
  4. BZN
  5. Tiësto

De positie van Tiësto gaat ten koste van The Cats. Tussen 1972 en 1988 hadden The Cats 15½ jaar het record van succesvolste Nederlandse act in de Top 40. De Volendamse band wordt na 53½ jaar in de top 5 echter naar de zesde plaats verwezen. Het vissersdorp en de palingsound blijven wel vertegenwoordigd in het lijstje van succesvolste Nederlanders, want BZN staat nog op nummer 4. De kans is overigens groot dat Tiësto deze groep binnenkort ook passeert, want het verschil met BZN is inmiddels minder dan 300 punten.

Tiësto staat momenteel met stip op nummer 22 met Hot In It. Het is zijn 28e Top 40-hit. Van die 28 hits kwam bijna de helft in de top 10. Het meeste succes had Tiësto met The Business en The Motto. Deze tracks bereikten allebei de eerste plaats.

Benieuwd naar de volledige top 40 van succesvolste Nederlandse acts? Die vind je op Top40hitdossier.nl.