The Kid Laroi grijpt Alarmschijf

- Nieuws

 The Kid Laroi
The Kid Laroi grijpt Alarmschijf

The Kid Laroi breekt op steeds meer landen in de wereld door en nu is Nederland aan de beurt. De Australiër staat met Without You steeds hoger in de lijsten van streamingdiensten en de komende week is het de Alarmschijf bij Qmusic.

Hij is nog maar 17, maar Charlton Howard, zoals de echte naam van The Kid Laroi luidt, heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Hij werd geboren als zoon van een inheemse, Australische moeder en een Franse vader en groeide op in een buitenwijk van Sydney. Het gezin had nauwelijks iets te besteden en verhuisde al snel naar het platteland van New South Wales. Vader raakte uit beeld en na de moord op zijn oom – Charlton was toen 11 – werd het gezin gedwongen om terug te verhuizen naar Sydney.

Inspiratiebronnen
Ondertussen ging Charlton zich steeds meer bezig houden met muziek. Het was naar eigen zeggen een uitlaatklep, om alle strubbelingen van zich af te rappen en zingen. “Mijn moeder liet me kennismaken met muziek van Erykah Badu, 2Pac, The Fugees en Kanye,” vertelde hij in een interview. “Ik begon met schrijven toen ik helemaal klaar was met alles wat ik meemaakte. Het was een manier om mezelf uit te drukken. Het hielp veel met de woede die ik in me had.”

Juice WRLD
Al snel kreeg hij door dat hij verder wilde in de muziek. Hij stond op veel lokale podia en werd uiteindelijk ontdekt door een producer. Langzaam maar zeker kregen ook de grote labels hem in het oog. Columbia Records sloeg uiteindelijk als eerste toe. Rapper Juice WRLD werd zijn mentor en in 2019 scoorde hij al kleine hits met Diva (met Lil Tecca) en Fade Away (met Lil Tjay). Het afgelopen jaar was een gekkenhuis voor Charlton. Hij scoorde verschillende hits in de wereldwijde charts, waarvan So Done echt groot werd (#6 in Australië, #5 in Noorwegen). Without You lijkt nu de grote doorbraak te worden van The Kid Laroi.

Leuk weetje: Charlton noemde zich The Kid Laroi, omdat hij behoort tot de Kamilaroi. Zij vallen onder de Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië.

Bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube