Terugblik eerste kwartaal 2020

- Nieuws

 Emma Heesters
Emma Heesters

Het eerste kwartaal van 2020 zit er inmiddels weer op en dat is een mooi moment om de balans van de Top 40 op te maken.

We hebben in het eerste kwartaal drie nummers bovenaan de Top 40 gezien via Dance Monkey (Tones And I), Smoorverliefd (van Snelle) en Blinding Lights (van The Weeknd). Die laatste track werd na één week bovenaan onderbroken door Smoorverliefd maar staat nu weer zeven weken onafgebroken bovenaan de hitlijst. Dat maakt Blinding Lights ook de meest succesvolle hit van het eerste kwartaal voor Don’t Start Now (van Dua Lipa) en Before You Go (van Lewis Capaldi).

Nederland scoort goed
Ook in dit kwartaal doet het Nederlands product het goed. Vier van de tien grootste hits zijn van eigen bodem dankzij Perfect (van Lucas & Steve en Haris), Love Don’t Hate It (van Duncan Laurence), Smoorverliefd (van Snelle) en Ze Huilt Maar Ze Lacht (van Maan). Maan staat op plek 4 in het kwartaaloverzicht en dat maakt Ze Huilt Maar Ze Lacht de meest succesvolle Nederlandse productie. In totaal stonden er 30 Nederlandse acts met een of meerdere nummers in de lijst

Meest succesvolle artiesten
Ondanks dat The Weeknd de grootste hit van het eerste kwartaal te pakken heeft maakt hem dat niet de meest succesvolle act. Dua Lipa stond met haar hits bij elkaar opgeteld 15 weken in de top 10 en met 684 punten heeft ze 170 punten meer dan The Weeknd weten te scoren. Emma Heesters staat op gelijke hoogte met The Weeknd dankzij haar hits Pa Olvidarte en Loop Niet Weg. Maan en Snelle completeren de top 3 van meest succesvolle Nederlandse artiesten.