Tabitha en Nielson pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Nielson Tabitha

Vorige week verscheen Slapen Met Het Licht aan van Tabitha en Nielson en die track werd meteen goed ontvangen. De komende week kun je extra vaak genieten van het nummer, want het is de nieuwe Alarmschijf op Qmusic.

De voorzet voor Slapen Met Het Licht aan werd vorig jaar gegeven. Tabitha stuurde een berichtje naar Nielson: of hij het zag zitten om met haar een track op te nemen. De Dordtse zanger, die Tabitha al eerder leerde kennen tijdens een schrijverskamp, kopte de voorzet meteen in en ging met haar aan de slag. De titel van het nummer was vrij snel gevonden, want Nielson had die al veel eerder verzonnen. Destijds noteerde hij 'm in een notitieboekje en toen de twee in de studio zaten, kwam hij de woorden weer tegen. Ook de beat lag al klaar. Het was alleen spannend of Tabitha die ook wel fijn vond...

Verlangen
Gelukkig kon zij zich ook daar in vinden. De zanger en zangeres benadrukken dat Slapen In Het Donker absoluut niet speciaal tijdens de coronacrisis wordt uitgebracht. De track was al lang ingeblikt en ook de videoclip werd al opgenomen, voordat Nederland ook maar gehoord had van begrippen als anderhalvemetersamenleving. Toch past Slapen Met Het Licht aan wel degelijk in deze bijzondere tijd, want we verlangen er allemaal naar om elkaar weer even beet te pakken. 

494
Het nummer is voor zowel Nielson als Tabitha de tweede Alarmschijf. De Leidse scoorde vorig jaar haar eerste met Moment (met Kris Kross Amsterdam en Kraantje Pappie). Voor Nielson is het wat langer geleden: Mannenharten (met BLØF) werd in 2013 uitgeroepen tot Alarmschijf. Slapen Met Het Licht Aan is bovendien de 494e Alarmschijf voor een Nederlandse act.

Foto: Instagram