Sweet But Psycho blijft op 1

- Hitlijsten

 J Balvin Bebe Rexha David Guetta Miley Cyrus Mark Ronson Lady Gaga Nielson Rita Ora Panic! At The Disco Bizzey Maan Kris Kross Amsterdam Ava Max
Sweet But Psycho blijft op 1

Ava Max staat met Sweet But Psycho voor de tweede week op nummer 1 in de Top 40. De zangeres blijft High Hopes van Panic! At The Disco en Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey voor.

In België evenaart Ava Max deze week een bijna tien jaar oud record. Ze staat daar negen weken op nummer 1 met Sweet But Psycho. Dat is even lang als Poker Face van Lady Gaga. In Nederland is het nog lang niet zover, want wekenlang moest Ava haar meerdere erkennen in Duurt Te Lang van Davina Michelle. Deze week zijn de rollen opnieuw omgedraaid: terwijl Davina van 3 naar 5 zakt, blijft Sweet But Psycho fier op de eerste plek staan.

Twee bedreigers voor nummer 1-positie Ava Max
Panic! At The Disco blijft nog even de belangrijkste achtervolger van de Amerikaanse zangeres, want High Hopes blijft plakken op de tweede plek. Ondertussen blijft Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey ook nog loeren op die eerste plek. De vier acts winnen twee plaatsen en komen op drie terecht. Daarmee is Maan nog maar een plek verwijderd van de hoogste positie die ze ooit heeft gehaald in de Top 40 (#2 met Blijf Bij Mij, met Ronnie Flex). Ook Kris Kross Amsterdam kwam in het verleden niet hoger dan 2.

Dean Lewis blijft verbazen
IJskoud van Nielson kan na zo’n week waarin de ijspegels aan je raam hingen, niet anders dan blijven zitten op de vierde plek en ook Nothing Breaks Like A Heart van Mark Ronson en Miley Cyrus verroert zich niet. Be Alright van Dean Lewis gaat verbazingwekkend genoeg wel weer omhoog in zijn negentiende week: van 9 naar 7.

Lady Gaga na 8 jaar terug in de top 10
Terwijl Say My Name van David Guetta, Bebe Rexha en J Balvin op 8 blijft plakken en Let You Love Me van Rita Ora van 7 naar 9 zakt, keert een Amerikaanse zangeres na dik acht jaar terug in de top 10 van de Lijst der Lijsten. Destijds kwam Lady Gaga met Born This Way op nummer 1 binnen, maar nu heeft Shallow, met Bradley Cooper, er exact 14 weken over gedaan. De track stijgt van 14 naar 10 en bezorgt Gaga haar negende top 10-hit in Nederland.

De complete Top 40 van deze week check je hier.

Foto: BSR Agency