Supalonely van Benee en Gus Dapperton is Alarmschijf

- Nieuws

 Gus Dapperton Benee
Benee

De komende week krijg je de kans om eens goed kennis te maken met de Nieuw-Zeelandse Stella Rose Bennett, oftewel: Benee. Haar track Supalonely, die ze maakte met de Amerikaanse singer-songwriter Gus Dapperton, is de nieuwe Alarmschijf op Qmusic. 

Misschien voel jij je in deze dagen erg eenzaam, nu we in quarantaine zitten vanwege het Coronavirus. Benee voelt zich in Supalonely ook erg alleen, maar wel om een andere reden: haar relatie lijkt te zijn stukgelopen en daar voelt ze zich schuldig over. De track leverde de 20-jarige Nieuw-Zeelandse al haar tweede top 10-hit op in haar thuisland en in Australië kwam het nummer al op 11. Nu is de rest van de wereld aan de beurt en dat gaat hard, want Supalonely gaat steeds harder bij de verschillende streamingdiensten. De track gaat mede zo hard door videoapp TikTok, waarop het werd gebruikt in een challenge.

Het roer om
Benee is nog niet zo heel lang bezig in de muziekwereld. Tijdens haar tijd op de universiteit kwam ze erachter dat ze haar leven anders wilde inrichten. Dus zei ze haar studie vaarwel en ging ze haar droom achterna: doorbreken als zangeres. Het begon met covers op Soundcloud, die werden opgepikt door de Nieuw-Zeelandse superster en producer Josh Fountain. Die wist niet hoe snel hij moest handelen en in 2017 was het grote moment daar: met Soaked kwam Benee tot de veertiende plek in de Nieuw-Zeelandse chart. Vorig jaar was kwam ze met Glitter zelfs tot nummer 3.

Supalonely maakte de zangeres met de 23-jarige, Amerikaanse singer-songwriter Gus Dapperton, die in het dagelijks leven Brendan Rice heet. Hij staat bekend om zijn kleurrijke brillen en zijn mix van 60's rock en de popmuziek van nu.

Foto: YouTube