Succesvolste Duitse acts

- Nieuws

 Robin Schulz
Robin Schulz

Robin Schulz brengt vernieuwing in de ranglijst van Duitse acts en hun successen in ons land.

Al jarenlang is de top 3 van meest succesvolle Duitse acts onveranderd. Waar Vicky Leandros sinds de jaren zeventig de macht greep wist daarna Boney M. te passeren. Snap! wist zich daarna, in de jaren negentig, te vestigen in de top 3 achter Boney M. De afgelopen jaren twintig jaar bleef die top 3 onveranderd.

In de Top 40 hebben we sinds de start nu 247 verschillende Duitse acts geregistreerd. 29 daarvan wisten ook nog eens de eerste plaats te bereiken. Boney M., Snap!, Vicky Leandros, Nena en Captain Jack deden dat meerdere malen. Het hedendaagse Duitse succes wordt vooral gevormd door dj’s en producers. Zo heeft Zedd in de afgelopen jaren de top 5 weten te bereiken en klimt Robin Schulz nu door naar de top 3. De achterstand op de huidige nummer 2, Snap!, bedraagt nog 868 punten en Boney M. heeft nog 1357 punten marge op de 33-jarige Schulz.

De afgelopen jaren is het Duitse aandeel wel flink geslonken. Zo zagen we sinds 2010 nog slechts 23 Duitse acts in de Top 40 verschijnen. Alleen Felix Jaehn en Robin Schulz wisten daarbij een eerste plaats te verzekeren. In de Top 40 van deze week zien we via zowel Robin Schulz als ook via Topic twee Duitse acts genoteerd staan.

Robin Schulz maakte in 2014 zijn Top 40-debuut met Prayer In C. De track stond een half jaar in de lijst, waarvan vier weken op nummer 1. Met de zeven volgende hits wist hij het succes van dat debuut niet meer te evenaren. Sugar, Speechless en In Your Eyes werden ook top 3-hits.