Spotlight: Love Me Land

- Nieuws

 Zara Larsson
Spotlight: Love Me Land

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Zara Larsson.

Van 2015 tot 2017 konden we niet om haar heen. In die periode scoorde de Zweedse zangeres Zara Larsson maar liefst vijf top 10-hits. Zowel ‘Lush Life’ als ‘Never Forget You’, ‘Girls Like’, ‘This One’s For You’ en ‘Symphony’ kwamen bij de grootste tien terecht in de Top 40. De zangeres leek uit te groeien tot een van de grootste hedendaagse popsterren. Helaas bleek het slechts een tijdelijke hot streak en lijkt dat succes nu verder weg dan ooit.

Toch is Zara zeker niet gestopt met muziek maken. Sterker nog, in de afgelopen drie jaar heeft ze juist een enorme muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Singles als ‘Ruin My Life’, ‘Don’t Worry Bout Me’ en vooral het extreem onderschatte pareltje van popmuziek ‘All The Time’, werden compleet genegeerd door alles en iedereen. Zelfs toen ze eerder dit jaar samenwerkte met hitmachine Kygo op ‘Like It Is’ bleven we allemaal rustig doorgaan met doen alsof Zara Larsson niet bestaat. Hoe kan dit?

Waarom de shiny popmuziek die Zara de afgelopen jaren uitbracht niks opleverde zal altijd een raadsel blijven, maar laten we nou hopen dat haar nieuwste wel een succes wordt. Die nieuwste is de lancering van haar ‘grote comeback’ en haar eerste solosingle sinds het floppen van ‘All The Time’. En waar ‘Love Me Land’ misschien niet zo vrolijk klinkt als die plaat is het zeker een track waarmee Zara zichzelf weer terug op de kaart kan zetten. De hulp van popgenieën Julia Michaels en Justin Tranter kan zeker geen kwaad, maar het is Zara zelf die de plaat transformeert tot een hypnotiserend geheel. Als je trouwens gehypnotiseerd wil worden zou ik ook zeker naar de indrukwekkende, in quarantaine gefilmde, video kijken met een choreografie waar je u tegen zegt.