Snelle blijft verbazen in de Top 40

- Nieuws

 Snelle
Snelle blijft verbazen in de Top 40

Snelle zakt in de Top 40 met De Overkant (met Suzan & Freek) van 2 naar 3, maar scoort ondertussen wel een nieuwe Top 40-hit met In De Schuur (met Ronnie Flex). Het zorgt voor een aantal bijzondere hitfeiten.

Zo scoort de Gelderse ster deze week met In De Schuur zijn zesde hit van het jaar, net als Justin Bieber die nieuw in de lijst is met Lonely (met Benny Blanco). Daarmee evenaren ze Dua Lipa, die eerder al dat aantal wist te bereiken. Achter dat drietal zijn de Jonas Brothers, Suzan & Freek en Kygo de volgende acts met de meeste hits, maar zij kwamen dit jaar nog niet verder dan 4. Smoorverliefd is tot nog toe de grootste hit van Snelle dit jaar. Dat nummer stond vanaf eind januari 3 weken lang op nummer 1 en stond in totaal 17 weken in de lijst. Het zorgde voor een totaal van 504 Top 40-punten.

Snelle 10 hits
Snelle staat inmiddels op 10 Top 40-hits en dat is best snel, als je kijkt naar wanneer hij zijn eerste hit in de Lijst der Lijsten scoorde. Binnen 88 weken kwam zijn totaal op die 10 Top 40-hits. Alleen Mud (binnen 87 weken), Boef (78 weken) The Rolling Stones (59 weken) en The Beatles (58 weken) kwamen sneller tot hun eerste 10 hits in de enige echte hitlijst van Nederland.

Meeste weken top 3
De naam van Snelle staat nu al bij de 10 Nederlandse acts met de meeste weken in de top 3. Deze week komt hij, via De Overkant, op 31 weken. Daarmee evenaart hij de prestaties van Blof en Davina Michelle. Kijken we naar de Nederlandse mannen met de meeste weken in de top 3, dan komt de Gorsselse artiest op plek 5 achter Marco Borsato (140 weken), Guus Meeuwis (40 weken), Jan Smit (38 weken) en André Hazes (33 weken).

Uitleg Top 40-punten
Wekelijks krijgt een track in de Top 40 punten. Nummer 40 krijgt 1 punten, 39 krijgt 2 punten en de nummer 1 mag 40 punten bijschrijven. Deze punten worden iedere week bij elkaar opgeteld en wanneer een hit uit de Top 40 verdwijnt, levert dit een totaal op.

Foto: YouTube