Sigala zag niets in een album

- Nieuws

 Sigala Kylie Minogue Ella Eyre French Montana
Sigala zag niets in een album

Sigala heeft inmiddels al een groot aantal hits op zijn naam staan, maar een album kwam er steeds maar niet. Dat had vooral te maken met zijn manier van werken.

“Twee jaar geleden dacht ik niet dat ik een album uit zou brengen,” vertelt de dj en producer aan de Official Charts Company. “De singles werkten gewoon zo goed en het was leuk om je te concentreren op het maken van één geweldig nummer tegelijk. Het is nu zover dat ik zoveel nummers heb, waar ik erg blij mee ben. Ik zou niet willen dat ze verloren zouden gaan, omdat ze niet worden uitgebracht.”

Perfectionist
Volgens Bruce Fielder, zoals de Brit echt heet, duurde het telkens weer langer voor hij een track uitbracht. “Dat komt doordat ik steeds meer een perfectionist werd. Ik heb de huidige single Just Got Paid pas een paar weken geleden af kunnen maken, omdat Ella Eyre, Meghan Trainor en French Montana zich telkens in andere tijdzones bevonden.”

Op het eerste album van Sigala, Brighter Days, staan samenwerkingen met onder anderen Kylie Minogue, HRVY, Sean Paul, Meghan Trainor en Nile Rodgers. En dat leverde nog weleens een strijd op met hun labels. “Ik heb gewerkt met artiesten die bij een label getekend staan, dat een rivaal is voor het mijne. We waren erg enthousiast over het nummer maar de labels zeiden nee. Er is veel politiek achter de schermen, zo ontzettend krankzinnig.”

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!