Shivers van Ed Sheeran is Alarmschijf

- Nieuws

 Ed Sheeran
Shivers van Ed Sheeran is Alarmschijf

Deze zomer kwam Ed Sheeran na een break terug in de hitlijsten met Bad Habits, dat onder andere in ons land een dikke nummer 1-hit was. De opvolger – Shivers – is misschien wel net zo catchy en dreigt een even grote hit te worden. Niet voor niets is het daarom de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Na de succes van de albums ÷ (Divide) en No.6 Collaborations Project, een vrachtlading aan grote hits en een grote wereldtour vond Ed Sheeran het welletjes. Hij besloot even van het podium te verdwijnen en hield zich dik een jaar onder de radar. Hij werd ondertussen vader van dochter Lyra Antarctica en dat bracht hem de broodnodige inspiratie. Waar iedereen dacht dat Ed rustig aan het niksen was, was de Britse zanger alweer druk aan het schrijven. Zo ontstond er zonder dat iemand het wist een nieuw album: = (Is).

Persoonlijk
Daarop is Ed bijzonder openhartig. Neem bijvoorbeeld de track Visiting Hours, die onlangs als voorafje werd uitgebracht. Daarin vraagt hij zich hardop af waarom de hemel geen bezoektijden heeft, zodat hij een goede vriend nog eens kan op zoeken. Die goede vriend is Michael Gudinkski, die de superster als mentor beschouwde. Hij overleed enige tijd geleden. Voor het achtergrondkoor werd onder anderen Kylie Minogue ingevlogen, die een goede vriendin is van Ed.

Experimentje
Shivers klinkt dan weer veel optimistischer. De track werd na de laatste show van de Divide World Tour geschreven. "Ik schreef het in een gehuurde boerderij in Suffolk waar we een studio hadden opgezet voor een paar weken, om te zien wat zou gebeuren”, aldus Ed. “Het is geschreven in de loop van 3 dagen, wat voor mij heel anders is dan normaal. Het was oorspronkelijk bedoeld als de eerste single, maar Bad Habits móest gewoon in de zomer uitkomen.” Shivers heeft volgens de roodharige zanger meer een ‘herfstachtige vibe’.

Alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!