Shawn Mendes behoudt 100% score

- Nieuws

 Shawn Mendes Maroon 5 Kelly Clarkson Gavin DeGraw Anne-Marie Shawn Mendes
Shawn Mendes behoudt 100% score

Afgelopen week was Wonder de tiende Alarmschijf voor Shawn Mendes en deze week is het dan, een beetje zoals verwacht, ook zijn tiende Top 40-hit. Dat betekent dat al zijn Top 40-hits het stempel Alarmschijf kregen.

Er bestaan inmiddels 1626 acts, die ooit één of meerdere Alarmschijven scoorden. Slechts twee van hen, die er meer dan vijf wisten te pakken, hebben een score van 100%, oftewel alle hits waren Alarmschijf. Anne-Marie volgt Shawn Mendes met zes Top 40-hits die alle zes ook Alarmschijf waren. We zoomen even in op de top 5.

5. Maroon 5 (17 Alarmschijven, 23 Top 40-hits, score: 73,91%)
Met hun This Love pakten de mannen van Maroon 5 niet alleen hun eerste Alarmschijf, het werd ook de eerste Top 40-hit van de band. De zeven tracks die daarna werden uitgebracht werden allemaal uitgeroepen tot Alarmschijf, waardoor er dus een reeks van 8 Alarmschijven stond. Misery werd in 2010 na het geflopte Harder To Breathe (dat nog voor This Love werd uitgebracht) de tweede track van Adam Levine en co die geen Alarmschijf wist te grijpen. Vanaf nummer 1-hit Moves Like Jagger volgde nog een rits van vier Alarmschijven achter elkaar. Het totaal van de Amerikanen staat inmiddels op 17. Naast Misery wisten ook de Top 40-hits Sugar, This Summer's Gonna Hurt Like A Motherf****r, Don’t Wanna Know (met Kendrick Lamar), What Lovers Do (met SZA) en Girls Like You (met Cardi B) geen Alarmschijf te pakken.

4. Kelly Clarkson (9 Alarmschijven, 10 Top 40-hits, score: 90%)
Kelly Clarkson scoorde tot nu toe 13 Top 40-hits minder dan Maroon 5, maar toch staat de Texaanse zangeres hoger dan Maroon 5. Dat heeft alles te maken met haar aantal van 10 Top 40-hits en 9 Alarmschijven. Van al haar hits wist slechts één Top 40-hit geen Alarmschijf te worden: dat is The Trouble With Love Is, dat eind 2003 tot 32 wist te komen in de Lijst der Lijsten. Al haar 7 Top 40-hits die daarna volgden, waaronder Since U Been Gone, haar nummer 1-hit Because Of You en My Life Would Suck Without You, mochten zich wel Alarmschijf noemen. Haar laatste Top 40-hit tot nu toe was haar kersthit Underneath The Tree en dateert alweer van 2013. Ook die werd uitgeroepen tot Alarmschijf.

3. Gavin Degraw (10 Alarmschijven, 11 Top 40-hits, score: 90,91%)
De score van Gavin Degraw ligt net iets hoger dan die van Kelly Clarkson. Logisch ook, want hij scoorde net een Top 40-hit en Alarmschijf meer. I Don’t Want To Be was in 2005 zijn eerste Alarmschijf én Top 40-hit. Daarna volgde er een indrukwekkende reeks van acht Top 40-hits die ook nog een Alarmschijf werden, waaronder Chariot, Just Friends, She Holds A Key, Not Over You en Best I Ever Had. Fire was in 2014 Gavin’s laatste Alarmschijf en hit in Nederland.

2. Anne-Marie (6 Alarmschijven, 6 Top 40-hits, score: 100%)
We leerden Anne-Marie kennen, toen we haar hoorden op Rockabye van Clean Bandit. Daarop was ook Sean Paul te horen. Het nummer werd Alarmschijf en zou uiteindelijk ook de eerste plek bereiken. Daarna ging het hard met de Britse zangeres, want de vijf Top 40-hits die daarna volgden waren allemaal uitgeroepen tot Alarmschijf. Daartussen zat ook haar track met Marshmello, Friends, dat haar tweede nummer 1-hit werd. De laatste Alarmschijf die Anne-Marie wist te pakken, was in 2018. Rewrite The Stars, dat ze maakte met James Arthur, zou uiteindelijk tot de tiende plek in de Top 40 komen. Tegenover haar 6 Top 40-hits (en dus 6 Alarmschijven) staan 7 flops. Nummers als 2002 en Birthday kwamen niet verder dan de Tipparade.

1. Shawn Mendes (10 Top 40-hits, 10 Alarmschijven, score: 100%)
Shawn Mendes heeft tot nu toe 10 Alarmschijven gescoord en dan zijn dus ook meteen al zijn Top 40-hits. Dat begin in 2015 met Stitches, waarmee Shawn meteen in de top 5 van de Lijst der Lijsten kwam. Daarna werden onder andere ook I Know What You Did Last Summer (met Camila Cabello), Mercy, In My Blood, Señorita (met Camila Cabello) en dus laatst Wonder tot Alarmschijf uitgeroepen.

Foto: YouTube