Sam Smith overwoog geslachtsoperatie

- Nieuws

 Sam Smith
Sam Smith

Sam Smith heeft al heel vroeg in zijn jeugd geworsteld met zijn identiteit. Hij heeft overwogen om van geslacht te veranderen, maar daarop kwam hij toch weer terug.

Sam is non-binair en identificeert zichzelf als gender queer. Dat wil zeggen dat hij zich niet per se als man of vrouw ziet. "Je bent een mix van verschillende dingen”, legt hij uit in I Weigh van Jameela Jamil.  "Je bent je eigen speciale creatie.” Lange tijd voelde Sam zich wel meer vrouw dan man. Hij vroeg zichzelf dan af of hij niet van geslacht moest veranderen. "Het is iets waar ik nog wel eens aan denk, maar ik denk niet dat ik dat ooit zou doen.”

Liposuctie
Ook met zijn gewicht worstelde hij veel. Op zijn twaalfde liet Sam al vet weg zuigen. Hij had teveel oestrogeen, waardoor hij veel gewicht vasthield op zijn borst. Daar werd hij veel mee gepest. Zo erg, dat hij de zwemles op school liever skipte. "Op dat moment was ik erg gelukkig met de liposuctie. Maar het veranderde veel. Ik denk dat het gewicht al in twee weken weer terug was, omdat ik mijn relatie met eten niet had onderzocht."

Check hier de songtekst van Sam's hit Dancing With A Stranger.

Foto: YouTube