Rain On Me is Alarmschijf

- Nieuws

 Ariana Grande Lady Gaga
Lady Gaga en Ariana Grande

Enkele weken geleden verraste Ariana Grande ons nog met een samenwerking met Justin Bieber en nu is ze zelf gastartiest op de nieuwe track van Lady Gaga. Rain On Me hoor je de hele komende week als Alarmschijf op Qmusic.

Rain On Me is na Stupid Love, dat in ons land is geflopt, de tweede single van Lady Gaga's album Chromatica. Dat album verschijnt op 29 mei, want Gaga verschoof de release eerder vanwege de coronacrisis in de wereld. Nu dat eraan komt en de zomer voor ons ligt, kon ze het ook niet laten om een nieuwe track uit te brengen. Rain On Me klinkt ondanks de titel als een nummer dat de hele zomer in de Top 40 kan blijven hangen. Over de samenwerking met elkaar zijn de zangeres en Ariana Grande wel te spreken. In een interview met de Britse radio-dj Zane Lowe vertelde Lady Gaga: “Ariana en ik voelden elkaar enorm goed aan en ze was tijdens de opname van de track echt geweldig.” Volgens La Grande zelf was het heerlijk om weer een upbeat popnummer te maken en ze vond het een eer om in Gaga’s wereld te stappen.

Bijzondere Alarmschijf
Rain On Me levert ook nog eens een bijzonder hitfeitje op. Ariana had een paar weken geleden ook al de Alarmschijf te pakken (met Stuck With U) en daarmee gebeurt het voor de vijfde keer in de lange geschiedenis van de Alarmschijf dat een artiest binnen twee weken opnieuw de schijf pakt. De laatste keer dat dit gebeurde, was in 2018: toen werd Sunflower van Post Malone en Swae Lee op 3 november Alarmschijf en op 10 november pakte Close To Me van Ellie Goulding, Diplo en diezelfde Swae Lee de schijf.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube