Negende Alarmschijf voor Ed Sheeran

- Nieuws

 Ed Sheeran
Negende Alarmschijf voor Ed Sheeran

Ed Sheeran geniet met volle teugen van het gezinsleven, maar de zanger bracht afgelopen week toch tot ieders verrassing een track uit: Afterglow. De komende week is het de belangrijkste track op Qmusic, de Alarmschijf.

Vorig jaar, vlak voor Kerst, kondigde Ed Sheeran aan dat hij er even tussenuit kneep. “Hallo iedereen, ik ga alweer een pauze inlassen,” zo schreef hij op Instagram.“De tour rondom mijn ‘Divide’-album heeft mijn leven op zoveel manieren veranderd, maar nu is die klaar en is het tijd om wat meer van de wereld te zien. Ik heb sinds 2017 non-stop gewerkt en ik ga een adempauze nemen om te reizen, te schrijven en te lezen. Ik zal niets meer posten op sociale media zo lang mijn pauze duurt.” De Brit had een succesjaar achter de rug met zijn album No.6 Collaborations Project en Top 40-hits als I Don't Care (met Justin Bieber), Beautiful People (met Khalid) en South Of The Border (met Camila Cabello & Cardi B). 

Losse track
Die pauze is volgens de roodharige singer-songwriter nog steeds niet voorbij, maar hij bracht afgelopen week wel een gloednieuwe track uit: Afterglow. Het is niet de eerste single van een album, zo benadrukte Ed in een statement. “Afterglow is een nummer dat ik vorig jaar schreef en dat ik speciaal voor jullie wilde uitbrengen. Het is gewoon een nummer waar ik van ben gaan houden en ik hoop dat jullie ‘m ook in jullie hart sluiten.” De zanger sloot af met de zin dat hij weer naar ‘dad land’ ging. Sinds september is hij namelijk de trotse papa van zijn dochter Lyra Antarctica Seaborn Sheeran. Het vaderschap bevalt hem goed en hij wil er dan ook zo veel mogelijk voor haar zijn.

Afterglow is de negende Alarmschijf voor Ed Sheeran. In 2011 scoorde hij zijn eerste met zijn eerste Top 40-hit The A Team.

Bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube