Miley Cyrus en Dua Lipa pakken samen de Alarmschijf

- Nieuws

 Miley Cyrus Dua Lipa
Miley Cyrus en Dua Lipa pakken samen de Alarmschijf

Het is de week van de grote samenwerkingen. Justin Bieber en Shawn Mendes werken samen op Monster, terwijl Miley Cyrus en Dua Lipa Prisoner uitbrengen. Die laatste track hoor je de hele komende week als Alarmschijf op Qmusic.

Je zou het bijna vergeten, maar al in 2008 stond Miley Cyrus in de Tipparade. 7 Things was destijds een voorloper van haar eerste eigen studioalbum, Breakout. Eigenlijk was dat haar tweede album, maar het was de eerste waarop ze haar eigen naam gebruikte. De track deed nogal wat stof opwaaien, want het ging over de dingen die ze haatte aan één van haar ex-vriendjes. Boze tongen beweerden dat het nummer over Nick Jonas van de Jonas Brothers ging. De twee hadden tenslotte 1,5 jaar lang gedatet, tot ongeveer een jaar voor het schrijven van de track. Miley liet altijd open of het over Nick ging en volgens de zanger kon de single niet over hem gaan, want hij had tenslotte coole vrienden. De kerel in de tekst van 7 Things niet.

Groei
12 jaar later staat de teller van Miley inmiddels op vijf studioalbums en is ze uitgegroeid tot een volwassen artiest. Met Midnight Sky scoorde ze dit najaar haar vijfde hit in de Top 40 en onlangs bracht ze nog een remix van de track uit met niemand minder dan Stevie Nicks van Fleetwood Mac. De opvolger van Midnight Sky is meteen een knaller van formaat, want daarop werkt de zangeres samen met één van de grootste vrouwelijke supersterren van dit moment: Dua Lipa. Hoewel zij in 2016 doorbrak, heeft ze al wel tien Top 40-hits meer gescoord dan Miley. Een knappe prestatie.

Nog meer samenwerkingen
Plastic Hearts is de titel van het nieuwe album van de Amerikaanse zangeres, dat volgende week te streamen zal zijn. Prisoner zal daar ook op te vinden zijn, evenals collabs met rockdino’s Billy Idol en Joan Jett en Angel Olsen.

Foto: Instagram