Mike Posner is de baas

- Nieuws

 Mike Posner
Mike Posner is de baas

Mike Posner heeft een enorme lijst met dingen waar hij niet goed in is. Maar over zijn muziek wil hij de volledige controle hebben.

De 28-jarige Amerikaan houdt van muziek van Outkast, The Roots en Slum Village. Acts die hij rekent tot zijn inspiraties, hoewel hij dat een moeilijk woord vindt: “Alles waar je naar luistert beïnvloed je. Dat geldt ook voor alles dat je meemaakt in je leven of wat je ziet. Net zoals alles dat er in de wereld gebeurd. Of dat nou politiek, economie, liefde, vrouwen, seks of emotie is. Het komt allemaal binnen en valt samen in kunst.”

De zanger voelt zich thuis in de muziekwereld, maar laat niemand hem meer vertellen wat hij moet doen. “Er zijn maar weinig plekken in mijn leven waar ik zelf bepaal wat er gebeurd. Maar ik kan wel een geluid maken dat precies is hoe ik het wil. Anderen kunnen me ideeën geven, maar niemand vertelt me dan wat ik moet doen. Ik ben de baas”, zo vertelt hij aan Parkrecord.

Posner prijst zich gelukkig met zijn succes van dit moment: “Ik zit zeker niet altijd in deze flow. Mensen denken dat er een soort van masterplan of een strategie achter zit. Muziek is iets dat ik al veel langer maak dan dat ik er geld voor krijg. Dus… om geld te verdienen met iets dat je altijd wilt doen is geweldig. Maar alles is echt buikgevoel. Ik heb het plan om kunst aan de wereld te geven.”