Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Meduza James Carter Elley Duhé Fast Boy
Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy pakken Alarmschijf

Krachtige dancetracks maken. Daar is Meduza goed in en dat bewijst het Italiaanse dj- en producerstrio maar weer met hun nieuwste track Bad Memories, dat zij maakten met James Carter, zangeres Elley Duhé en het Duitse producersduo Fast Boy. Komende week hoor je de track extra vaak, want het is de nieuwe Alarmschijf.

In het voorjaar van 2019 maken we voor het eerst kennis met Mattia Vitale, Simone Giani en Luca De Gregorio, oftewel Meduza. De Italianen weten dan de Top 40 te bereiken met Piece Of Your Heart, waaraan ook de Britten Joshua Grimmett en Ethan Shore (Goodboys) aan meewerken. De track begint zijn reis door de Lijst der Lijsten voorzichtig, door op 40 binnen te komen. Maar al snel komt er meer schot in de zaak. Piece Of Your Heart staat uiteindelijk 24 weken in de lijst, met een vierde plek als hoogst behaalde positie. Opvolger Lose Control, met datzelfde Goodboys en Becky Hill, haalt daarna op een haar na de top 10, maar met Paradise (met Dermot Kennedy) wordt opnieuw de vierde plek behaald. Tell It To My Heart (met Hozier) stond aan het begin van dit jaar nog in de Top 40, maar is tot nu toe de minst presterende hit, met een 26e stek als piekpositie.

Eigen koers
Werk aan de winkel dus, maar de mannen slaan geen andere weg in. Integendeel, ze doen waar ze goed in zijn: een track afleveren met een knallend refrein, dat lang in je hoofd blijft zitten en een voortstuwende beat. Daarbij krijgen zij hulp van de Amerikaanse zangeres Elley Duhé, die in 2018 nog de Alarmschijf pakte met Happy Now, haar samenwerking met Zedd. Ook James Carter en Fast Boy hielpen een handje mee. James is vooral bekend van zijn remixes voor onder anderen James Arthur en Ava Max. Fast Boy komt uit Berlijn en bestaat uit twee broers, die eerder nummers schreven met onder anderen Ofenbach en Tiësto. Nu pakken ze net als James Carter en Meduza voor het eerst de Alarmschijf.

Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.