Me Pase is Alarmschijf

- Nieuws

 Enrique Iglesias Farruko
Me Pase is Alarmschijf

We hebben Enrique Iglesias even moeten missen in de Nederlandse Top 40, maar hij lijkt binnenkort terug te keren in de Lijst der Lijsten: Me Pase, dat hij maakte met Farruko, is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Súbeme la radio was in 2017 de tot nu toe laatste Top 40 van Enrique. Die track stond 23 weken in de lijst en bereikte de zeventiende plaats. De inmiddels 46-jarige zanger weet wel hoe hij een zomerhit moet maken. Onder zijn 21 Top 40-hits zitten broeierige klappers als Bailamos, Escape, Do You Know? (The Ping Pong Song), Duele El Corazon (met Wisin) en El Perdón (met Nicky Jam). Voor Enrique is Me Pase zijn dertiende Alarmschijf en daarmee evenaart hij het aantal van Marco Borsato. Bij de mannen scoorden (solo) alleen Robbie Williams (18), David Guetta (16) en Justin Bieber (14) de schijf vaker. Als Top 40-veteraan de lijst haalt, dan is het de laatste jaren ook goed raak. Sinds 2014 kwamen al zijn hits (Bailando, El Perdón, Duele El Corazon en Súbeme La Radio) in de top 10.

Farruko
Me Pase is een samenwerking met de Puerto Ricaanse zanger Farruko. Zijn aantal hits staat in Nederland nog op 0, maar in de Verenigde Staten en Spanje stond hij al in de hitlijsten met onder anderen Krippy Kush (met Bad Bunny en Rvssian), de remix van Pa Olvidarte (met ChocQuibTown, Zion & Lennox en Manuel Turizo) en Fantasías (met Rauw Alejandro). In Nederland is tot nu toe de Tipparade zijn eindstation, met On My Way (met Alan Walker en Sabrina Carpenter) en Calma (met Pedro Capo en Alicia Keys). Farruko, die in het echt Carlos Rosado heet, werkte ook al samen met J Balvin, Don Omar en Daddy Yankee. Me Pase lijkt nu zijn doorbraak in Nederland te worden.

Volledig in het Spaans
Voor het eerst sinds Dura van Daddy Yankee (2018) is er weer een volledig Spaanstalige Alarmschijf. 38 keer eerder was er (deels) Spaans te horen in een Alarmschijf. De laatste vier waren in een combinatie met een andere taal (en drie daarvan waren afkomstig van Rolf Sanchez).

Alle Alarmschijven vanaf 2000 vind je in onze playlist op Spotify!