Martin Garrix op gelijke hoogte met André Hazes

- Nieuws

 André Hazes Martin Garrix
Martin Garrix

Martin Garrix staat sinds deze week bij de 5 succesvolste Nederlandse mannen ooit in de Top 40. Mede dankzij zijn hit Used To Love, met Dean Lewis, komt hij in een bijzonder rijtje namen te staan. Check de vijf (eigenlijk zes) succesvolste Nederlandse mannen in de Top 40.

5. André Hazes en Martin Garrix (5381 punten)
Martin komt deze week op 5381 punten en dat is exact dezelfde score als die van André Hazes. Er zit alleen belangrijk verschil in de prestaties van deze artiesten: Hazes had meer dan twee keer zoveel hits nodig voor die score. De Amsterdammer scoorde 41 Top 40-hits, terwijl de teller van de Amstelveense dj en producer nu op 20 staat. Martin Garrix is de derde dj in deze top 5, achter Armin van Buuren en Tiësto.

4. Tiësto (5897 punten)
Als je in 2001 je eerste hit scoort, de jaren daarna blijft toppen en ook anno 2020 nog weleens een hit meepakt, kom je vanzelf in deze top 5 terecht. Al blijft het natuurlijk erg knap, wat de 51-jarige, Bredase dj en producer presteert. Met Ritual scoorde hij vorig jaar zelfs nog zijn grootste Top 40-hit ooit.

3. Armin van Buuren (6255 punten)
Wat voor Tiësto geldt, geldt natuurlijk ook voor Armin van Buuren. Ook hij staat al jaren aan de top en scoort nog steeds hit na hit en ook hij scoorde in 2001 zijn eerste hit (The Sound Of Goodbye). Nog een overeenkomst: net als zijn Bredase collega scoorde ook Armin zijn grootste Top 40-hit vorig jaar. Hoe Het Danst (met Marco Borsato en Davina Michelle) wist zelfs de eerste plek te bereiken..

2. André van Duin (6379 punten)
Zijn laatste Top 40-hit scoorde hij in 2009, maar André van Duin is nog altijd de op een na grootste Nederlandse Top 40-artiest ooit. Hij scoorde 41 Top 40-hits, waaronder knallers als Pizza lied (Effe Wachte...), Willempie, Er Staat Een Paard In De Gang en Ayohee. Zijn eerste Top 40-hit scoort hij in 1972 met het nummer Angelique. 

1. Marco Borsato (12.932 punten)
Marco Borsato staat op nummer 1 in deze lijst. Hij is de succesvolste Nederlandse man in de Top 40 en dat mag geen wonder heten, met 15 nummer 1-hits van de 40 die in de Lijst der Lijsten kwamen. Met een indrukwekkend aantal van 12.932 punten is hij voorlopig ook niet in te halen. Zeker niet als hij doorgaat met waar hij goed in is: hits scoren.

Foto: YouTube