Martin Garrix nadert mijlpaal in de Top 40

- Nieuws

 David Guetta Bruno Mars Martin Garrix

Martin Garrix is op weg naar een bijzondere mijlpaal in de Top 40. Sinds 23 juni 2018 staat hij onafgebroken in de lijst en dat is nu, op de kop af, 99 weken. Daarmee staat ‘ie al een paar weken op nummer 4 in de lijst van acts die de langste periode zonder onderbreking in de Top 40 stonden. 

Volgende week (dus) 100 weken en dan kan Garrix jagen The Rolling Stones, de nummer 3, die in alle weken van de eerste twee Top 40-jaren genoteerd stonden. Check hieronder de top 4 van artiesten die het langst onafgebroken in de enige lijst die echt telt stonden.

1. Bruno Mars (20 maart 2010 tot en met 23 juni 2012)
Bruno Mars is de artiest die het langst achter elkaar in de Top 40 stond. 119 weken lang stond er een track van Bruno in de lijst. Het ging vanaf zijn debuuthit Nothin' On You, met B.o.B., naar Billionare met Travie McCoy. Hierna volgde zijn solo-nummer 1-hit Just The Way You Are en werden ook Grenade, The Lazy Song, Lighters (met Bad Meets Evil), Marry You, Young, Wild & Free (met Snoop Dogg en Wiz Khalifa) en It Will Rain dikke hits. Daarmee hield het nog niet op, want Locked Out Of Heaven en Mirror, met Lil Wayne, stonden ook nog in de Top 40. Een reeks van 11 hits dus.

2. David Guetta (13 februari 2010 tot en met 17 maart 2012)
Ook de reeks van David Guetta is indrukwekkend. Het lukte de Fransman om maar liefst 110 weken achter elkaar in de Top 40 te staan met verschillende hits. Het begint allemaal op 13 februari 2010, als hij met Memories (met Kid Cudi) de Top 40 binnenkomt. Daarmee is het vuur aangewakkerd en volgen onder andere hits als Gettin' Over You (met Chris Willis, Fergie en LMFAO), Who's That Chick (met Rihanna), Titanium (met Sia), Without You (met Usher). In totaal scoorde Guetta in deze periode tien Top 40-hits.

3. The Rolling Stones (2 januari 1965 tot en met 24 december 1966)
Vanaf de eerste week dat de Top 40 bestond tot aan de laatste week van de tweede jaargang stonden The Rolling Stones in de Lijst der Lijsten. In totaal zijn dat 104 weken en daar zit Martin Garrix nu in 2020 gevaarlijk dichtbij. Het begon voor The Stones allemaal met de nummer 10-hit Times Is On My Side en daarna volgden legendarische nummers als Little Red Rooster, I Can't Get No (Satisfaction) en Paint It Black. Het totaal van Mick Jagger en co staat op 11 Top 40-hits achter elkaar in die periode.

4. Martin Garrix (23 juni 2018 - heden)
Martin Garrix staat nu op 99 weken en zijn reeks begon in de zomer van 2018 met Ocean, dat hij met Khalid maakte. Daarna ging het hard met onder andere High On Life (met Bonn), Dreamer (met Mike Yung), No Sleep (opnieuw met Bonn) en kneiters als These Are The Times (met Jrm) en Used To Love (met Dean Lewis). Inmiddels staat Drown al tien weken in de Top 40 en toevallig al drie weken op. In theorie kan Garrix over vijf weken The Rolling Stones evenaren en over zes weken kan hij hen overtreffen.

Foto: YouTube