Marshmello en Khalid grijpen de Alarmschijf

- Nieuws

 Marshmello Khalid
Marshmello en Khalid grijpen de Alarmschijf

Marshmello en Khalid werken op Numb opnieuw met elkaar samen. De track is de hele komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Hebben zij dan al eerder met elkaar samengewerkt? Ja, zeker. Silence was de eerste Top 40-hit voor zowel Marshmello, als Khalid. Dat nummer stond in 2017 17 weken in de Nederlandse Top 40 en behaalde de vijftiende plek. Sindsdien scoorde de 30-jarige, gemaskerde dj en producer nog zes andere hits in de Lijst der Lijsten, waarvan Wolves (met Selena Gomez) nog altijd de grootste is (21 weken in de lijst, met een tweede plek als piekpositie). Je zou het misschien niet verwachten, maar Khalid stond net iets vaker in de Top 40: hij scoorde nog 8 andere hits, met als hoogtepunt Beautiful People (met Ed Sheeran, #3 in 2019).

Zon
De nieuwe track van de mannen vertelt over wat er gebeurt als je in de ogen van je lover kijkt. Khalid zingt dat hij verdoofd of gevoelloos wil zijn, want als hij in haar ogen kijkt, lijkt het alsof hij tegen de zon in kijkt. De bekende beats van Marshmello maken het nummer ideaal om bij weg te dromen op een zonnige dag.

Alarmschijven
Voor Marshmello is het alweer zijn zesde Alarmschijf, terwijl Khalid zijn vierde binnen weet te harken. Marshmello evenaart The Chainsmokers die de Amerikaanse dj-act is met de meeste Alarmschijven. Vijf dj’s staan nu nog boven de man met de omgekeerde emmer, namelijk David Guetta (17 Alarmschijven), Tiësto en Martin Garrix (9) en Calvin Harris en Armin van Buuren (8).

Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify!