Mariah Carey klaagt ex-medewerker aan

- Nieuws

 Mariah Carey
Mariah Carey

Mariah Carey heeft een voormalige assistent aangeklaagd vanwege afpersing.

De zangeres heeft een aanklacht ingediend omdat een ex-werknemer haar, zonder toestemming, in privéomstandigheden heeft gefilmd. De beschamende beelden zou ze vervolgens hebben gebruikt om haar af te persen. De zangeres klaagt haar nu aan voor een bedrag van ruim 7 miljoen euro.

TMZ meldt dat de medewerker de beelden al heeft laten zien aan vrienden en zei daarbij dat ze de beelden zou verkopen als ze ooit op straat zou worden gezet. In november 2017 gebeurde dat na een dienstverband van twee en een half jaar. Op dat moment begonnen de pogingen geld los te peuteren van Mariah. Ondanks verzoeken kreeg Mariah de beelden niet terug. Naast de afpersing na het ontslag zou de medewerker ook persoonlijke spullen hebben aangeschaft met een creditcard van de zangeres.

De assistent zelf antwoordde een dag later met een nieuwe aanklacht richting de zangeres waarin ze meent fysiek en emotioneel geweld tegen haar als werknemer. Ze claimt te zijn uitgescholden en te zijn geslagen. 

Het is niet het enige probleem van Mariah met een ex-medeweker. Mariah had een zakelijk geschil met haar voormalige manager, Stella Bulochnikov. Stella meende nog ruim 87 miljoen euro tegoed te hebben van de zangeres en diende een aanklacht in. Rond die zaak zouden de twee inmiddels een schikking hebben getroffen.