Marco, Armin en Davina gaan Nielson voorbij

- Nieuws

 Armin Van Buuren Davina Michelle Marco Borsato
Marco Borsato

IJskoud van Nielson mocht zich even de op een na grootste Nederlandstalige hit noemen. Maar minder dan een half jaar later is die track alweer verslagen door Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle. Drie vragen over deze bijzondere prestatie.

Hoe worden de grootste hits ooit gemeten?
De nummer 1 in de Top 40 krijgt wekelijks 40 punten, de nummer 2 krijgt er 39 enzovoort. Op deze manier verzamelen alle hits (ook de anderstalige tracks) wekelijks punten. Hoe Het Danst heeft er nu in totaal 891, terwijl Nielsons IJskoud er 4 minder heeft, namelijk 887. De track was al Marco Borsato's grootste hit in zijn carrière en bouwt nu telkens de voorspong op Dromen Zijn Bedrog, lange tijd zijn onverslaanbare grootste Top 40-hit ooit. Uiteraard is Hoe Het Danst ook de grootste hit van Armin van Buuren en Davina Michelle.

Zit er nog meer in?
Waarschijnlijk niet. Hoe Het Danst heeft een achterstand van 84 punten op de grootste Nederlandstalige hit ooit: Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel. De track van Marco, Armin en Davina staat nu op 34 in de Top 40 en zakt steeds langzaam. De kans lijkt er klein dat het nummer die 84 punten nog kan overbruggen. Leuk feitje: de Top 40-geschiedenis telt inmiddels 1943 Nederlandstalige hits.

Wat is dan de allerkleinste Nederlandstalige hit aller tijden?
Zet je stofkapje maar op, want daarvoor moeten we ver terug in de tijd. Om precies te zijn, naar februari 1965. De Top 40 bestond nog maar net en De Voddenraper van Parijs van Johnny (Hoes) en Mary (Servaes, De Zangeres Zonder Naam) hield het toen maar een weekje vol op 40. 

Foto: BSR Agency