Lucas & Steve en Blackstreet grijpen de Alarmschijf

- Nieuws

 Lucas & Steve
Lucas & Steve en Blackstreet grijpen de Alarmschijf

Lucas & Steve hebben deze week een wel erg bekend klinkend nummer uitgebracht. No Diggity, dat de festivalvibes bij je in huis brengt, is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Voor de Alarmschijf van deze week reizen we even met je mee terug naar 1996. No Diggity, dat we nu vooral kennen als een 90’s-rammer van de Amerikaanse R&B-groep Blackstreet, ontstond eigenlijk voor een ander project. Groepslid Teddy Riley had het nummer namelijk bedoeld voor een reünie van de groep Guy, waar hij ook onderdeel van was. De zanger van Guy had er echter geen trek in. En dus hadden we zomaar nooit iets gehoord van No Diggity. Maar Teddy gaf niet op. Hij bood het nummer aan bij zijn andere formatie, Blackstreet. Daar hadden de groepsleden ook grote twijfels. Teddy zong daarom zelf het eerste couplet in en overtuigde daarmee de andere mannen. Dr. Dre zorgde voor de herkenbare beat, die eigenlijk niet voor No Diggity was bedoeld, maar voor 2Pac. Omdat Dre zijn label Death Row Records verliet, verkocht hij ‘m aan Teddy. Het lokte nog een disstrack uit bij 2Pac, maar dat kon niet voorkomen dat No Diggity zou uitgroeien tot één van de bekendste 90’s-hits.

Nieuwe versie
Nu, 24 jaar later, hebben Lucas & Steve toestemming gekregen om het legendarische nummer in de remix te gooien en er een 2021-versie van te maken. Het is de opvolger van hun hit I Want It All,die deze week de Nederlandse Top 40 heeft verlaten. Het dj-duo kijkt ontzettend uit naar komende zomer, wanneer er misschien weer festivals mogelijk zijn. Enkele weken geleden mochten de mannen tijdens het Fieldlab-experiment in de Ziggo Dome weer voor publiek optreden. “Het ging harder los dan we normaal gewend zijn,” liet Lucas toen al weten aan Nu.nl. "Alsof ze alle energie hadden opgekropt." De agenda voor dit jaar zit alweer vol volgens hem, omdat bijna alle shows van vorig jaar zijn doorgeschoven naar dit jaar.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!