Louis Tomlinson wordt jurylid

- Nieuws

 Robbie Williams Louis Tomlinson
Jury X Factor - Robbie Williams - Louis Tomlinson

Louis Tomlinson keert terug naar zijn roots nu bekend is gemaakt dat hij jurylid wordt bij The X Factor.

Acht jaar geleden zorgde de tv-talentenjacht voor het begin van het succes van One Direction. Inmiddels staan de activiteiten van die groep al dik twee jaar op een laag pitje terwijl de overgebleven vier leden werken aan solo-activiteiten. Tomlinson zal daarbij plaats gaan nemen achter de desk van het tv-programma.

“Ik wil dat iedereen zich nu geen zorgen gaat maken over het album. Ik bedoel, zoals ik vandaag vertelde tijdens de persconferentie: dat album is zeker nog steeds mijn prioriteit. De tijd tot de release of wat dan ook zal niet veranderen door deze show”, zo stelde hij in een video op Twitter. Naast hem zullen Simon Cowell, Robbie Williams en Adya Williams hun oordeel vellen over de kandidaten. 

Tomlinson werd geprikkeld door het feit dat zijn succes in dat programma is begonnen: “Ik loop er al een aantal jaar mee en nadat ik de zekerheid kreeg dat het mijn muziek niet in de weg kon staan -en misschien wel dat het kan helpen- ben ik er serieus over na gaan denken”, aldus de 26-jarige zanger. 

De muzikale sololoopbaan van Tomlinson kwam in ons land nog niet echt van de grond. Back To You is, met een 17e plaats in de Top 40, zijn enige hit gebleven.

(Foto: BSR Agency)