Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex en Zoë Tauran pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Kris Kross Amsterdam Ronnie Flex Zoë Tauran
Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex en Zoë Tauran pakken Alarmschijf

Voor de tweede keer ooit weet Kris Kross Amsterdam de Alarmschijf te pakken. Adrenaline baseerden de mannen opnieuw op Top 40-klassiekers en zorgt ervoor dat Ronnie Flex en Zoë Tauran hun eerste schijf bij mogen schrijven op hun cv.

De naam Maggie Reilly ken je misschien vooral van To France, de top 3-hit van Mike Oldfield uit 1984. Maar de zangeres stond nog vaker in de Nederlandse Top 40. In 1991 bereikte ze de 35e plek met What About Tomorrows Children en in 1995 kwam ze met Engel Wie Du (met Juliane Werding en Viktor Lazlo) op 34 terecht. In 1997 stond de Schotse voor het laatst in de Lijst der Lijsten via To France - The Mixes van M.R., dat op 30 strandde. Everytime We Touch kwam in 1992 als enige niet verder dan de Tipparade. Maar dat maakte het Duitse Cascada in 2006 ruimschoots goed, door het nummer om te bouwen tot een danceklapper van jewelste. Met als resultaat een top 10-hit. 

Verbindingen en elementen
Kris Kross Amsterdam nam voor Adrenaline de bekende melodie onder handen, terwijl Brahim Fouradi er een complete Nederlandse tekst op schreef, vanuit het gegeven dat je een bepaald persoon niet meer uit je hoofd kunt krijgen en dat je door hem of haar de adrenaline door je lijf voelt stromen. Het is niet de eerste Top 40-hit over verbindingen en elementen in je lijf. C9H13NO3, voor de scheikundigen, is één van de vijf chemische verbindingen met ‘-ine’ in de Top 40. Ook Zerotonine (Junkie XL, C10H12N2O), Dopamine (Purple Disco Machine & Eyelar, C8H11NO2), Glycerine (Bush, C3H8O3) en Nicotine (Chef’Special, C10H14N2) waren organische- en lichaamseigen stoffen in de hitlijst. NaCl (Zout), H2O (Water), C12H22O11 (Suiker) en de elemenen O (Zuurstof) en Au (Goud) waren andere verbindingen en elementen.

Eindelijk raak voor Ronnie Flex
Voor Zoë Tauran, die dit jaar debuteerde met haar Top 40-hits Solo (met Bilal Wahib) en Gebruik Me (met Frenna) is het haar eerste Top 40-hit, maar dat geldt ook voor Ronnie Flex. En dat dik 10 jaar na zijn eerste Top 40-hit en na 27 Top 40-hits. Als we kijken naar acts met veel hits dan hebben Normaal (46), Jan Smit (30), Gerard Joling (30), The Beatles (29), Frans Bauer (28) en Ronnie Flex (27 - tot vandaag) nog nooit een Alarmschijf gepakt. Armin van Buuren scoorde ooit na zijn 25e Top 40-hit voor het eerst een Alarmschijf (dat was Another You, 2015). Dat was uniek, maar de prestatie van Ronnie Flex overtreft dat dus want de Nederlander pakt nu, na zijn 27e Top 40-hit, voor het eerst een Alarmschijf.

Alle Alarmschijven ooit check je in onze playlist op Spotify.