Kris Kross Amsterdam bij 10 grootste 20's acts

- Nieuws

 Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam bij 10 grootste 20's acts

Sinds vorige week staat Kris Kross Amsterdam bij de tien grootste Top 40-acts van dit decennium. Die lijst wordt aangevoerd door David Guetta.

We zitten pas in 2022, de 20's zijn net begonnen, maar natuurlijk zijn we bij de Stichting Nederlandse Top 40 al bij de start van dit decennium lijstjes bij gaan houden. Zo is er ook een lijst met de meest succesvolle Top 40-acts van dit decennium. 

Die lijst heeft dus David Guetta op de troon en andere acts uit de Top 40 van deze week in die top 10 zijn Ed Sheeran, Harry Styles en Suzan & Freek. Eerder deze maand stond ook Tiësto nog in die top 10, maar de Nederlandse dj - die deze week hekkensluiter is in de lijst - werd vorige week nipt gepasseerd door Kris Kross Amsterdam. De Nederlandse formatie is ook nog eens de enige groep (meer dan 2 personen) in die top 10.

Vluchtstrook (met Antoon en Sigourney K) is tot nu toe de succesvolste Kris Kross Amsterdam-hit van de 20's. Dat nummer bereikte met een tweede plaats net niet de eerste stek in de Nederlandse Top 40, maar kwam wel uit op maar liefst 770 Top 40-punten.

Dit zijn op dit moment de 4 meest succesvolle acts van de 20's. 

1. David Guetta 
Met 4498 Top 40-punten gaat de Fransman royaal aan de leiding in dit klassement. Guetta staat in de 20's al op 12 Top 40-hits, waarvan Let's Love (met Sia) tot nu toe de grootste is. Maar uiteraard is zijn eerste nummer 1-hit I'm Good (Blue) misschien nog wel Davids grootste mijlpaal.

2. Dua Lipa
Na haar doorbraak en succes in de 10's ging Dua Lipa in de 20's gewoon door met wat ze in de 10's al deed: hits scoren. Met 4230 Top 40-punten staat ze momenteel op de tweede plek in deze lijst. Haar nummer 1-hit Cold Heart, die ze scoorde met Elton John, is haar grootste succes tot nu toe in dit decennium. Met dit nummer harkte ze 647 punten van haar totaal binnen. 

3. Justin Bieber
Nog een artiest die zijn succes van de 10's heeft weten door te zetten naar de 20's. Justin Bieber staat op 4111 Top 40-punten en scoorde met Stay (met The Kid Laroi) zijn grootste Top 40-hit van de 20's. Tot nu toe natuurlijk, want Biebs mag dan even wat verlof hebben vanwege zijn gezondheidsklachten, in het verleden heeft hij al bewezen als herboren terug te komen. 

4. Ed Sheeran
Het mag natuurlijk geen verrassing heten dat Ed Sheeran in de top van deze lijst staat. De Britse zanger schrijft veel en bijna altijd wordt het een hit. Toch staat hij nog op flinke afstand van Justin Bieber - Ed heeft nu 3667 Top 40-punten - maar dat komt vooral door de break die hij nam en de productie van de Canadees. Met 814 punten is Bad Habits tot nu toe de grootste hit van dit decennium voor de roodharige zanger. 

Foto: Stichting Nederlandse Top 40