Kings & Queens is Alarmschijf

- Nieuws

 Ava Max
Kings & Queens is Alarmschijf

Na Sweet But Psycho scoort Ava Max met Kings & Queens haar tweede Alarmschijf.

De eerste Top 40-hit van Ava Max, Sweet But Psycho, verscheen in 2018 en kreeg het stempel Alarmschijf. Niet veel later stond de Amerikaanse er drie weken mee op nummer 1. De opvolger, So Am I, werd een typische radiohit en werd in de Top 40 haar tweede top 10-hit. Haar samenwerking met Alan Walker, Alone Pt. II, werd haar tweede hit die een half jaar in de Top 40 wist te staan. Inmiddels is Salt haar vierde Top 40 en het lijkt er op dat het de eerste is die de top 10 niet gaat bereiken. Vorige week stond ze op nummer 19 en deze week levert ze een plekje in.

Kings & Queens kende geen gemakkelijke bevalling want pas na dik tien verschillende aanpassingen werd de definitieve versie door producers RedOne en Cirkut, in augustus vorig jaar, goed bevonden. En voor wie het refrein denkt te herkennen – het is te horen in If You Were A Woman (And I Was A Man) dat door Bonnie Tyler in 1986 werd uitgebracht. Op 12 maart werd de track van Ava Max uitgebracht. Waar Salt in Nederland nog volop aan de hand was kwam Kings & Queens in de top 10 van onder meer Kroatië, België, Hongarije, Israël, Letland, Malta, Noorwegen, Polen en Zwitserland.

De voortekenen zijn dus goed voor succes in ons land. Deze week hoor je Ava Max extra vaak op Qmusic als de Alarmschijf.