Joel Corry, Raye en David Guetta pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Joel Corry David Guetta Raye
Joel Corry, Raye en David Guetta pakken Alarmschijf

Joel Corry heeft een opvolger voor zijn enorme hit Head & Heart. Op Bed werkt hij samen met Raye en David Guetta. De hele week is het nummer Alarmschijf op Qmusic.

Vorig jaar, aan het begin van de zomer, kwam Head & Heart van Joel Corry en MNEK de Top 40 binnen. Inmiddels staat de track nog altijd in de Top 40 en is het de op tien na grootste hit ooit in Nederland. En dat is een bijzondere prestatie voor een 31-jarige Londenaar, die voor eeuwig leek verbonden aan MTV’s Geordie Shore, waarin hij aan het begin van de 10’s zijn opwachting in maakte. Maar ook toen was Joel al bezig met het produceren van muziek. Zijn doorbraak is er dan ook gekomen dankzij hard werken. Die kwam overigens in de UK al in 2019, toen zijn track Sorry de zesde plek in de Official Chart bereikte en niet veel later kwam Lonely tot de vierde plaats. Vreemd genoeg werden die nummers geen hit in Nederland.

Goede hulp
Met Head & Heart liep dat dus anders. Na zo’n enorme hit, moet je van goeden huize komen om die te overtreffen. En wie kun je dan beter bellen voor hulp dan David Guetta. De Fransman heeft al 49 Top 40-hits op zijn naam staan en lijkt dus het recept te kennen voor een track die lang blijft hangen. Voor de vocalen werd Raye ingeschakeld, die je vooral kent van hits als By Your Side (met Jonas Blue), Stay (Don’t Go Away) (met David Guetta) en Secrets (met Regard).

Statistieken
Voor Joel Corry is het zijn tweede Alarmschijf, voor Raye haar eerste en voor David Guetta zijn 15e. Hij gaat ook nog eens op weg naar zijn 50e Top 40-hit. Guetta stond al op plek 2 bij de mannen met de meeste Alarmschijven, achter Robbie Williams die er al 18 heeft. Bed is de vijftigste Alarmschijf met daarop een Franse act. 15 daarvan zijn dus afkomstig van David Guetta. Julien Clerc scoorde er 3 (met de laatste in 1987) en ook Daft Punk heeft er 3 (en die zullen niet gauw meer wat afleveren, na het nieuws van deze week).

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube