Hoe Het Danst in top 3 grootste Nederlandstalige Top 40-hits ooit

- Nieuws

 Gers Pardoel Nielson Corry Konings Davina Michelle Armin Van Buuren Marco Borsato
Marco Borsato

Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle blijft maar hoogtepunten bereiken. Sinds deze week kunnen Marco, Armin en Davina er weer eentje bijschrijven: de track staat namelijk bij de drie grootste Nederlandstalige Top 40-hits ooit.

Daarmee gaat Marco zijn eigen klapper Dromen Zijn Bedrog voorbij. Dat nummer stond in 1994 12 weken op nummer 1 en kwam tot 865 punten. Hoe Het Danst heeft er nu 874 en stond 'slechts' drie weken op de eerste plek. Het benadrukt de bijzondere prestatie van de hit van het drietal.

De top 4
De drie grootste Nederlandstalige hits ooit komen allemaal uit de 10's. Voor slechts één hit uit de top 4 hoeven we een stofkapje op te zetten.

4. HUILEN IS VOOR JOU TE LAAT - Corry en de Rekels (#5 in 1970, 868 punten)

We kennen haar nu vooral als Corry 'King' uit de vorige editie van Expeditie Robinson, maar je zou bijna vergeten dat de Brabantse zangeres ook jarenlang het record van grootste Nederlandstalige Top 40-hit ooit in handen had. Tot Gers Pardoel daar in 2012 een einde aan maakte.

3. HOE HET DANST - Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle (#1 in 2019, 874 punten)

Een video die bijna meer dan 13 miljoen keer is bekeken, de 15e nummer 1-hit voor Marco, de eerste nummer 1-hit voor Armin, de tweede nummer 1-hit van Davina en nu ook de op twee na grootste Nederlandstalige Top 40-hit ooit. 2019 is onbetwist het jaar van Hoe Het Danst.

2. IJSKOUD - Nielson (#2 in 2019, 887 punten)

Nog zo'n track die dit jaar groter en groter werd. IJskoud van Nielson kwam in 2018 al uit, maar was dit jaar uitgegroeid tot een enorme hype. De uitspraak 'Waarom zou je dat doen?' werd een soort gimmick, maar daarmee doe je Nielsons track tekort. De zanger heeft een nieuwe stijl omarmd en daar voelt hij zich zichtbaar en hoorbaar lekker bij.

1. IK NEEM JE MEE - Gers Pardoel (#1 in 2011, 975 punten)

Helemaal aan het begin van de 10's was Nederland niet alleen in de ban van The voice of Holland, maar was ook Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel los. Halverwege oktober van 2011 kwam het nummer de Top 40 binnen en pas in mei 2012 donderde de track uit de lijst. Daarmee is Ik Neem Je Mee de onbetwiste nummer 1 in de lijst van grootste Nederlandstalige hits ooit.

Foto: Tribe