Hij Is Van Mij vijfde week op 1

- Hitlijsten

 Martin Garrix Lady Gaga Bizzey Tabitha Maan Kris Kross Amsterdam
Hij Is Van Mij | Kris Kross Amsterdam | Maan | Tabitha | Bizzey

De top 3 van deze week is onveranderd en dat betekent dat Hij Is Van Mij opnieuw de grootste hit van ons land is.

WEER NEDERLANDSTALIGE TOP 3
Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey staan nu voor de vijfde week op nummer 1 waar we eerder deze week al zagen dat ze de Streaming Top 40 nu zelfs al 9 weken weten aan te voeren. Achter Hij Is Van Mij zien we IJskoud (van Nielson) op 2 en Als Het Avond Is (van Suzan en Freek) op 3. Dat betekent meteen ook dat we nu voor de zesde keer ooit een compleet Nederlandstalige top 3 hebben in de Top 40. Hou daarbij in je achterhoofd dat volgende week de 2800e Top 40 zal verschijnen.

SHALLOW STIJGT VERDER
Inmiddels staat Shallow al bijna vijf maanden in de Top 40. Deze week wist de track van Lady Gaga en Bradley Cooper de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst te bereiken. Zo ver is het in de Top 40 nog niet maar het Oscar-effect is ook bij ons merkbaar want Shallow stijgt drie plaatsen naar nummer 6. De laatste keer dat Lady Gaga zo hoog in de Top 40 stond was op 6 april 2011 toen Born This Way, na twee weken op nummer 1, op de weg terug was.

STEVIGE OPMARS MARTIN GARRIX
Martin Garrix zou wel eens de meest succesvolle Nederlandse act van dit decennium kunnen worden. De dj nadert namelijk met grote sprongen Afrojack. Nick van der Wal stond met zijn 16 hits, sinds 2010, 238 weken in de Top 40. Garrix is ook met zijn 16e hit bezig en kwam tot 211 weken Top 40 maar stond aanzienlijk langer in de top 10. Iedere week krijgen Top 40-hits punten – 1 voor de nummer 40 en zo oplopend naar 40 voor de nummer 1. Het verschil tussen Afrojack en Martin Garrix bedraagt nu nog 27 punten en dat verschil zou Garrix in theorie komende week al kunnen overbruggen.

Meer over de nieuwe binnenkomers in de lijst van deze week lees je hier