Het is Wereld Radio Dag! Check deze 5 tracks met 'radio' in de titel

- Nieuws

 Queen - Radio Ga Ga Queen Dio Radio Imagine Dragons Ice Cube R kelly
Radio dag 2019

Het is Wereld Radio Dag, hoera! Deze bijzondere dag vier je natuurlijk het beste met een hitlijst; in dit artikel zetten wij vijf tracks met het woord 'radio' in de titel voor je op een rijtje. 

1. Queen - Radio Gaga
Het is misschien wel één van de bekendste nummers met het woord radio in de titel; Radio Gaga van Queen. Leuk om te weten; dit nummer is niet geschreven door de legendarische frontman van de band Freddie Mercury, maar door hun drummer Roger Taylor.
De laatste maanden staat Queen weer vol in de spotlight vanwege de speelfilm Bohemian Rhapsody, die inmiddels 2 miljoen bezoekers heeft getrokken. In de film is ook Radio Gaga te horen tijdens het concert van Live Aid wat wordt nagespeeld.
Check de songtekst van Radio Gaga 

2. Ice Cube - Turn Off The Radio
Vandaag zetten we de radio niét uit hoor Ice Cube, het is namelijk Wereld Radio Dag. Ice Cube bracht dit nummer uit in 1990 en de track heeft een speciale boodschap. De rapper kreeg met veel moeite zijn nummers niet op de radio, hij heeft ook nooit in de Top 40 gestaan. In dit nummer vertelt hij hoe dit hem raakt en dat hij boos is dat andere artiesten wel gedraaid worden en Ice Cube niet. 

3. Dio - Radio
Natuurlijk hoort Dio thuis in dit rijtje met zijn nummer Radio. In 2014 was de Nederlandse rapper na een poos stilte terug met deze track en belandde meteen in de Tipparade. De Top 40 behaalde hij niet, maar hij stond wel op de zesde plek in de Tipparade. 
Check de songtekst van Radio

4. Imagine Dragons - Radioactive
Ondanks dat dit nummer niét over de radio gaat, hoort hij wel thuis in dit rijtje; want wat een te gek nummer is dit! Imagine Dragons bracht Radioactive in 2013 uit en stond op hun debuutalbum Night Visions. Waar de track precies over gaat is niet bekend; sommige zeggen dat het over een nuclaire oorlog gaat en anderen zeggen dat het over de protesten van Wall Street gaat.  
Check de songtekst van Radioactive

R. Kelly - Radio Message
De laatste maanden is er veel ophef over de Amerikaanse R&B-zanger. Maar ver voor deze toestand, bracht R. Kelly Radio Message uit. Wéér een nummer dat niet direct over de radio gaat. In dit geval is het waarschijnlijk een liefdeslied.

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!