Good Without van Mimi Webb is de Alarmschijf

- Nieuws

 Mimi Webb
Good Without van Mimi Webb is de Alarmschijf

De komende week kun je bij Qmusic extra vaak genieten van Good Without van Mimi Webb, want dat is de nieuwe Alarmschijf.

Mimi Webb is een 20-jarige zangeres uit het Britse Canterbury, die met Good Without al de top 20 bereikte in de Official Singles Chart van de UK. Mocht je op TikTok zitten, dan ben je haar vast al eens tegengekomen. Charli D’Amelio, één van de giganten op het platform, gebruikte haar nummer Before I Go vorig jaar in twee video’s. Meteen ging het ook hard met Mimi. Nu moet je niet denken dat zij nog nooit wat met muziek heeft gedaan. Ze studeerde namelijk af aan Brighton Music College en had al een deal bij Sony, voordat ze sky high ging op TikTok. Daar leerde ze naar eigen zeggen om keihard te werken voor een baan in de muziek. Met alleen je talent red je het tenslotte niet...

Autobiografisch
Mimi schrijft zelf haar liedjes en de inspiratie daarvoor haalt ze uit haar eigen leven. Vaak zijn het gebeurtenissen die al wat langer geleden zijn gebeurt. “Het is zo geweldig als songwriter om te kunnen schrijven over iets dat zo lang geleden speelde”, vertelde ze onlangs in een interview. “Je weet echt nooit wat je uit die situaties kunt halen. Dat is geweldig!” Good Without laat ook horen waar de Britse nog meer haar inspiratie vandaan haalde. Ze is namelijk groot fan van het werk van Adele, Emeli Sandé en Sam Smith.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!

Foto: cover single