Friday van Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman is Alarmschijf

- Nieuws

 Riton Nightcrawlers Mufasa & Hypeman
Friday van Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman is Alarmschijf

Waarschijnlijk heb je op iedere dag van de week wel zin in het weekend. Dat komt mooi uit, want Friday (Dopamine Re-Edit) van Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman is de komende week de Alarmschijf op Qmusic.

Het is een track die je misschien wel heel erg bekend voor komt. Dat kan kloppen, want er is namelijk goed gebruikgemaakt van Push The Feeling On (MK Dub Revisited Edit) van Nightcrawlers. Die track bereikte in 1995 de vierde plaats in de Nederlandse Top 40 en stond 11 weken in de lijst. Dat is best bijzonder te noemen, als je de voorgeschiedenis van The Nightcrawlers kent. Het houseproject begon als een groep met de Schotse John Reid aan het roer. Erg succesvol was de formatie niet. De eerste single Living Inside A Dream flopte keihard in de UK en ook de originele versie van Push The Feeling On haalde de Top 40 van het Verenigd Koninkrijk niet. De groep werd ontslagen bij hun label en het leek gedaan met alle muzikale dromen.

Positiviteit
Maar niets bleek minder waar. Push The Feeling On beleefde plots een opleving in de Verenigde Staten, waar het alsnog een hitje werd in de Billboard Hot 100. Het was Mark Kinchen die voor het grootste succes zorgde. Hij gooide Push The Feeling On door de blender, gooide er wat stampende beats bij en het uiteindelijke product was een gigantische hit over heel de wereld. De Britse producer Riton zag er afgelopen jaar wel weer een nieuw leven in, zeker door alle negativiteit vanwege het coronavirus. Friday moest weer een positieve vibe brengen. Naast Nightcrawlers werden daarom Mufasa en Hypeman ingeschakeld, die het afgelopen jaar op hun social media heel wat Britten een lach op het gezicht bezorgde met hun filmpjes.

Het resultaat is een track die je doet terugverlangen naar de clubs en die je een flinke dosis energie geeft.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!