Flemming heeft grootste ‘automatische’ hit te pakken

- Nieuws

 Flemming
Flemming heeft grootste ‘automatische’ hit te pakken

Met Automatisch lijkt Flemming de grootste bedreiging voor As It Was van Harry Styles te vormen. Het nummer steeg afgelopen week van 3 naar 2, maar stond nog wel op een enorme achterstand. Toch kan Flemming al één leuk recordje in zijn zak steken.

Automatisch is sinds afgelopen week namelijk de grootste ‘automatische’ hit in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40. En dan doelen we natuurlijk op de titel. Slechts twee keer eerder stonden er nummers met ‘automatisch’ (en meer bepaald) de Engelse variant ‘automatic’ in de belangrijkste hitlijst van Nederland. De Pointer Sisters stonden in 1984 9 weken in de Lijst der Lijsten en bereikten de zesde plek. In totaal wisten zij 233 Top 40-punten te verzamelen. Elize ging daar in 2005 overheen. Haar Automatic stond 13 weken in de Top 40 en kwam net een plek lager dan de Amerikaanse zangeressen: op nummer 7. Na het verlaten van de lijst stond de hit van de Nederlandse op 341 punten.

AUTOMATIC - Elize (2005)

AUTOMATIC - Pointer Sisters (1984)

Op weg naar nummer 1?
Daar is Flemming nu overheen. Automatisch is 11 weken onderweg en heeft al 311 punten bij elkaar geharkt. Daarnaast is de Brabantse zanger uiteraard ook al qua piekpositie voorbij zijn voorgangers. De komende week moet blijken of de track nog een sprong kan maken en daarmee Harry Styles na 13 weken van de eerste plek verstoot.

Foto: YouTube