Eurovisiesongfestival naar Rotterdam

- Nieuws

 Duncan Laurence
Eurovisiesongfestival

Maastricht en Rotterdam vochten maanden om het Eurovisiesongfestival, maar nu weten we eindelijk waar het evenement plaats zal vinden: in Rotterdam Ahoy. Dat hebben de NPO en de Gemeente Rotterdam bekendgemaakt.

Eerder deze week wees alles al op Rotterdam, toen er op de site van de EBU al een webpagina over Rotterdam verscheen en niet over Maastricht. De organisatie liet later weten dat de pagina een ‘foutje’ was en maakte snel een pagina over Maastricht aan. Nu blijkt dus dat de Maasstad er inderdaad met de show vandoor gaat. 

Vertrouwen
De stad lijkt er klaar voor. Horecaondernemers lieten al weten dat zij het binnenhalen van het festival zien als het organiseren van de Champions League. Zij zouden volgens RTV Rijnmond al een draaiboek klaar hebben liggen en willen groots uitpakken met een parade en verschillende straatfeesten. Rotterdam Ahoy ziet het organiseren van het Songfestival met vertrouwen tegemoet. De zaal haalde eerder al grote evenementen als de MTV EMA's binnen. 

Duncan
Nederland mag het Songfestival organiseren, omdat Duncan Laurence dit jaar won met Arcade. Die track staat ook op 1 in de voorlopige Top 100 over 2019 van de Top 40.

Foto: BSR Agency