Elton John & Dua Lipa scoren de Alarmschijf

- Nieuws

Elton John & Dua Lipa scoren de Alarmschijf

Elton John is terug van weggeweest! Hij blies zijn carrière in 2019 nieuw leven in met de autobiografische film Rocketman, maar komt ook met nieuwe muziek. Het nieuwste wapenfeit is een duet met Dua Lipa. Met Cold Heart (Pnau remix) komen ze deze week nieuw binnen in de Top 40 en pakken ze de Alarmschijf!

We moeten alweer terug naar 1970 voor de eerste hit van Sir Elton John in Nederland, Border Song was toen een bescheiden hit in de Top 40. Het was het begin van een zeer succesvolle carrière, met tot vandaag maar liefst 29 hits in de enige echte, waarvan 4 de nummer 1 positie wisten te bereiken! Zijn laatste hit was gelijk ook zijn laatste nummer 1 hit: Sorry Seems To Be The Hardest Word uit 2003 met de Britse boyband Blue. Dua Lipa heeft in de 5 jaar dat ze actief is ondertussen al meer punten in de Top 40 bij elkaar gesprokkeld dan Elton John deed in zijn hele muziekcarrière tot nu toe!

Mash-up
Als je naar Cold Heart luistert dan kan het zomaar zijn dat je een flashback krijgt naar 4 oudere tracks van Elton John. Het nummer is namelijk een mash-up van Rocket Man (1972), Where’s The Shoorah (1976), Kiss The Bride (1983) en Sacrifice (1989). Elton John en Dua Lipa werkten al eerder kort samen toen Elton John zijn opwachting maakte tijdens de Studio 2054 livestream van Dua Lipa. Later was zij nog te gast op zijn Oscar party. De heren van het Australische electrotrio Pnau zijn verantwoordelijk voor de remix van Cold Heart, wat een logische samenwerking is als je bedenkt dat het trio aangesloten is bij het muzieklabel van Elton John.

Illuster rijtje
Met het uitroepen van Cold Heart (Pnau Remix) tot Alarmschijf treden zowel Elton John als Dua Lipa toe tot het illustere rijtje van 25 acts die meer dan 10 alarmschijven op hun naam hebben staan. Elton John is zelfs de één na oudste artiest ooit die een Alarmschijf heeft gescoord! Hij moet alleen nog Frank Sinatra voor zich dulden, die in 1991 nog een Alarmschijf scoorde met Love And Marriage toen hij 75 jaar oud was.

Check alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!