Edison Pop 2019: de genomineerden

- Nieuws

Edison pop awards
Ronnie Flex edison

Maandagavond worden de Edison Pop Awards uitgereikt tijdens een besloten evenement in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Wij zetten alle genomineerden nog even voor je op een rijtje. 

Pop
Voor de awards beste pop is Heavn met hun debuutalbum Closed Eyes genomineerd. Ook Douwe Bob en Wulf zijn genomineerd, waarmee Douwe Bob is genomineerd van zijn album The Shape I'm In en Wulf met verschillende single releases

Rock
Voor de catagorie Rock zijn; Afterpartees, Jett Rebel en Dewolff genomineerd met hun meest recente albums.

Hiphop
Natuurlijk is de hiphop-koning Ronnie Flex genomineerd voor deze award. Maar de rapper is niet de enige; ook Bizzey en Frenna maken kans op de Edison.

Dance
Nederland is op het gebied van dancemuziek één van de grondleggers, daarom is deze catagorie niet te missen tijdens de Edisons. Onder anderen San Holo maakt kans op deze award. 

Alternative
Misschien minder bekend bij Top 40-luisteraars, maar zéker niet minder belangrijk; de catagorie Alternative. Voor deze Edison zijn de artiesten; My Baby, Amber Arcades en Yorick van Norden genomineerd.

Nieuwkomer
Onder anderen onze Top 40-ster Davina Michelle is genomineerd voor deze Edison. Samen met Eut en Pip Blom maakt ze kans op een beeldje.

Hollands en Nederlandstalig
Voor deze categorieën zijn onder anderen Andre Hazes jr. genomineerd bij Beste Hollands en Nielson voor Beste Nederlandstalig. Nielson zal ook optreden tijdens het prijzengala.

Videoclip 
We kennen hem allemaal; de video van Snella Planga van Donnie. Daarom is de rapper ook genomineerd voor deze Edison. Samen met Zwart Licht en Whitin Temptation maakt hij kans op de prijs.

Song
Misschien wel één van de belangrijkste Edison's die je kunt winnen is Beste Song. Ook voor deze award is Nielson genomineerd met Top 40-hit Ijskoud.

Album
Last but not least; Beste Album. Voor deze Edison zijn wederom Heavn, Douwe Bob en Wende genomineerd met hun meest recente album.

Jury
Natuurlijk kunnen we de jury niet vergeten! Deze bestaat uit Menno de Boer (Radio DJ), Annemieke Schollaardt (Radio DJ), Daniël Dekker (Radio DJ), Wilbert Mutsears (Spotify), Robert Haagsma (muziekjournalist), Birgitte de Winter (Afas Live) en Diederik van Zessen (Music Director 3fm).

(Bronnen: Edisons.nl & BSR Agency)