Ed Sheeran pakt wederom de Alarmschijf

- Nieuws

 Ed Sheeran
Ed Sheeran pakt wederom de Alarmschijf

Ed Sheeran is weer helemaal hot! Nadat hij afgelopen juni zijn comeback maakte met ex-Alarmschijf Bad Habits blijft het succes maar doorgaan. Via ex-Alarmschijf Shivers zijn we inmiddels bij het nieuwe Overpass Graffiti aanbeland, die nu een week lang hetzelfde predicaat mag dragen als zijn 2 voorgangers.

Vorige week was het dan zover. Voor het eerst sinds 2017 (÷) kwam er weer een nieuw solo studio album van de Britse succesmuzikant uit: Equals (=). Natuurlijk zat daartussen nog No. 6 Collaborations Project (2019), maar dat was geen soloproject. De eerste streaming- en verkoopcijfers moeten nog bekend worden, maar alles wijst erop dat hij met Equals weer goud in handen heeft. De bijbehorende tour ging eind september in de verkoop en dat zorgde er in Nederland al voor dat de servers van de ticketverkoper op tilt sloegen.

Echte liefde
Met het verschijnen van Equals werd vorige week gelijk de derde single van het album uitgebracht: Overpass Graffiti, inclusief bijbehorende video. En dat terwijl de eerste 2 hits, Bad Habits en Shivers, nog altijd in de top 10 van de Lijst der Lijsten staan. Overpass Graffiti trok gelijk de aandacht van veel luisteraars, mede dankzij de fijne vibe en de 80’s invloeden. Het nummer is een eerbetoon aan zijn vrouw Cherry Seaborn. Volgens Ed is de liefde tussen Cherry en hem zo groot, dat dit nooit zal vervagen. Hij vergelijkt het met graffiti op een viaduct, dat na verloop van tijd vervaagt. Dat zal bij hen niet gebeuren.

Dozijn
Inmiddels heeft Ed Sheeran een dozijn aan Alarmschijven bij elkaar weten te scoren. Het begon in 2011 met The A Team en heeft nu dus na 10 jaar later geleid tot deze knappe prestatie. Er zijn maar 5 mannen in de lange historie van de Top 40 die nóg meer Alarmschijven hebben weten te scoren. Dit zijn achtereenvolgens Enrique Iglesias (13), Marco Borsato (13), Justin Bieber (14), David Guetta (16) en ten slotte Robbie Williams (18). In de lijst met best scorende Top 40 acts gaat het niet meer lang duren voordat hij Michael Jackson op nummer 7 inhaalt. Dat belooft wat voor de toekomst!

Alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!