Ed Sheeran pakt Alarmschijf met Celestial

- Nieuws

 Ed Sheeran
Ed Sheeran pakt Alarmschijf met Celestial

Via Celestial komt Ed Sheeran weer met gloednieuw materiaal. De track, die is verweven met Pokémon, hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic, want het is de nieuwe Alarmschijf.

Even terug in de tijd. Op 5 februari 2000 kwam Don’t Say You Love Me van het Noorse duo M2M de Lijst der Lijsten binnen. Het was de eerste Pokémon-track die de Nederlandse Top 40 wist te bereiken. Het was namelijk de soundtrack van Pokémon: The First Movie, de eerste Pokémon-film die later dat jaar, op 20 april, in de bioscoop zou gaan draaien. De Pokémon-rage was destijds op zijn hoogtepunt: kaarten werden driftig geruild op schoolpleinen en duizenden kinderen zaten voordat zij naar school gingen voor de televisie, want Fox Kids zond de tv-serie uit. M2M zou in 9 weken Top 40 de vijftiende plek bereiken. Daarna moesten we tot 2019 wachten op de volgende hit die een relatie had met Pokémon. Opnieuw was die (voor een deel) afkomstig uit Noorwegen: Kygo en Rita scoorden met Carry On de soundtrack voor de film Detective Pikachu, maar kwamen in de Top 40 niet verder dan de zeventiende plaats.

Fan
Het lijkt een kwestie van tijd voor de derde Pokémon-track de Top 40 gaat bestormen. Ed Sheeran was altijd al fan van de wezens en heeft naar eigen zeggen zijn duimen blauw gespeeld tijdens de vele malen dat hij de games van de franchise speelde. En nog steeds kan hij het niet laten. “Hoewel ik 31 ben, heb ik nog steeds dezelfde Game Boy Color. Ik speel Pokémon Yellow of Silver als ik onderweg ben tijdens mijn tour.” Ook het ruilen van kaarten was wel aan de superster besteed. “Samen met mijn broer was ik fanatiek aan het sparen. We gingen net zo lang door, tot we ze allemaal hadden ‘gevangen’.” Anno 2022 levert zijn liefde voor Snorlax en co hem een Alarmschijf op. Het is Eds vijftiende. Twee mannen pakten de schijf vaker: Robbie Williams (18) en David Guetta (19). Celestial zal in de nieuwe games Scarlet & Violet te horen zijn, die zijn ontwikkeld voor de Nintendo Switch.

Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.