Duncan Laurence sleept Edison binnen

- Nieuws

 Duncan Laurence Kensington Snelle Ilse DeLange Maan
Duncan Laurence 2020

Maandagavond stond de Gashouder in Amsterdam in het teken van de Edison Pop 2020. Duncan Laurence was genomineerd voor drie awards en mocht er ééntje mee naar huis nemen!

In totaal werden er Edisons uitgereikt in elf categorieën. Duncan Laurence maakte kans op drie van deze prijzen. Uiteindelijk sleepte hij er één binnen, die voor Beste Song. Dit deed hij met zijn nummer 1-hit Arcade. Ook Danny Vera met Roller Coaster en Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren met Hoe het danst maakten kans op deze prijs. 

Snelle Beste Nieuwkomer
Net zoals bij de Top 40 Awards won Snelle maandagavond de award voor Beste Nieuwkomer. De rapper was ook genomineerd voor de categorie Hiphop, maar die nam Josylvio mee naar huis.  

Maan maakt indruk 
Volgens de jury had Maan in 2019 de beste songs uitgebracht, want zij won de Edison voor Single Releases. ''Deze songs laten een eigen en meer stabiele sound horen waar het vorige repertoire soms wat ongericht leek. Vooral nu de liedjes tekstueel meer diepgang hebben is een heel eigen geluid gevonden. Songs als Zo Kan Het Dus Ook en vooral Ze Huilt Maar Ze Lacht maken indruk.'' Aldus de jury.

Suzan & Freek Beste Nederlandstalig
De Edison voor Beste Album ging naar llse DeLange en die voor Beste Rock mocht Kensington mee naar huis nemen. Ook Suzan & Freek vielen in de prijzen. Zij namen de Edison voor Beste Nederlandstalig voor hun album Gedeeld Door Ons in ontvangst

(Foto: Instagram)