Dua Lipa pakt negende Alarmschijf

- Nieuws

 Dua Lipa
Dua Lipa

Afgelopen week verscheen Future Nostalgia en van dat album komt de volgende Alarmschijf die Dua Lipa scoort.

In 2016 maakte ze met Be The One haar debuut in de Top 40. Het was meteen haar eerste Alarmschijf en dat stempel kwam daarna op nog zeven andere tracks van de Britse zangeres. Lipa is sowieso al bezig aan een bijzondere serie hits want al haar elf Top 40-noteringen wisten de top 10 te bereiken.

Break My Heart is beslist een track die je terugbrengt naar de jaren tachtig. Dat wordt nog maar eens extra onderstreept door de sample van Need You Tonight die in het nummer is verwerkt. Het zette INXS in 1987 op nummer 11 in de Top 40. Vanwege de coronacrisis besloot Dua Lipa de release van haar album, Future Nostalgia, naar voren te schuiven. Haar concerten daarentegen zijn naar achteren geschoven. Dat betekent dat haar show in de Ziggo Dome nu voor 3 februari op de planning staat.

Dua Lipa was al de Britse zangeres met de meeste Alarmschijven op haar naam. Break My Heart is inmiddels haar negende en daarmee is ze er nog slechts eentje verwijderd van het aantal dat zowel Queen als Elton John er boekten. Alleen Robbie Williams (18 Alarmschijven) en Coldplay (19 Alarmschijven) zijn de Britse acts die nog op ruime afstand staan.