Doja Cat pakt Alarmschijf met Say So

- Nieuws

 Doja Cat
Dojo Cat

Dikke kans dat je Doja Cat van het nummer Mooo! kent. Daarmee ging ze twee jaar terug keihard viral. Maar dat ze ook minder foute tracks kan maken, bewijst ze onder andere met haar nieuwste nummer Say So. De komende week is dit de Alarmschijf op Qmusic.

Say So ken je misschien ook al een tijdje, dankzij een dance challenge op TikTok. Via deze videoapp werden het afgelopen jaar meerdere tracks grote hits, zoals Old Town Road van Lil Nas X, Roxanne van Arizona Zervas, Dance Monkey van Tones And I en Ride It van Regard. En nu weet dus ook Doja Cat haar graantje mee te pikken. Amala Zandile Dlamini, zoals de rapper echt heet, is afkomstig uit Los Angeles en ze niet echt een beginneling: al vanaf 2013 maakt ze muziek. In het begin deelde ze die vooral via Soundcloud, maar sinds 2014 staat ze getekend bij het grote RCA Records.

View this post on Instagram

Guess what? Thank you.

A post shared by Doja Cat (@dojacat) on

Viral
In 2018 verscheen haar debuut album Amala. Dat bleef eigenlijk vrij onopgemerkt en kwam terecht op nummer 138 in de Billboard 200, de Amerikaanse albumlijst. Toch werd ze in een klap beroemd met de clip van Moo!, die in 2018 bijna net zo viral ging in de VS als In My Feelings van Drake. Daarin zagen we Amala in een koeienpak voor goedkope visuals huppelen. Het resultaat was een jaar later duidelijk te merken, want haar track Juicy kwam tot 41 in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Aan het einde van vorig jaar was het al tijd voor haar tweede album: Hot Pink. Ondertussen kwam één van haar nummers ook nog terecht op de soundtrack van Birds Of Prey en liet Katy Perry weten groot fan te zijn van haar werk.

Say So is geen track vol humor, zoals haar eerdere nummers Nintendhoe en Mooo!. De muziek die Doja Cat nu maakt is serieuzere discopop, met een snufje rap. Het is in de Verenigde Staten al de vijfde single van Hot Pink, maar in Nederland is het haar eerste grote wapenfeit. Je checkt Say So de komende week extra vaak op Qmusic.

Foto: YouTube