Diamant in de Top 40

- Nieuws

 Sam Smith Rihanna Alan Walker Sophia Somajo Prince Nieuws Herb Alpert Janet Jackson Lisa Keith
Diamant in de Top 40

Afgelopen week zorgde Sam Smith voor de volgende Top 40-hit over de keiharde steensoort.

Diamant werd in het Grieks aangeduid met adamas, dat synoniem staat voor onverslaanbaar. Het is, met een structuur van koolstof, het hardste materiaal dat we in de natuur tegenkomen. In de Top 40 werd het door The Walkers voor het eerst bezongen met Jack Of Diamonds. In oktober werd het de zevende Top 40-hit met het woord ‘diamond’ in de titel.

1 DIAMONDS- Rihanna (784 punten, 2012-2013)
De meest succesvolle ‘diamond’-hit verscheen in 2012 in de Top 40 via Rihanna. Het was de eerste single van haar zevende studioalbum Unapologetic en werd geschreven door Stargate, Benjamin Levine en Sia. Toepasselijk genoeg was het nummer voor het eerst live te horen tijdens de modeshow van Victoria Secret. In Nederland werd het een top 3-hit waar de track in heel wat landen de eerste plaats wist te bereiken, waaronder ook de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

2 DIAMOND HEART- Alan Walker & Sophia Somajo (508 punten, 2018-2019)
Alan Walker had in 20176 een succesvol debuut gemaakt met Faded en na een paar kleinere successen wist hij met Darkside en Diamond Heart weer de top 10 te bereiken. Het was de zesde single van het album Different World. Sophia Somajo, afkomstig uit Zweden, verzorgt de vocalen op de track. 

3 DIAMONDS- Herb Alpert, Janet Jackson & Lisa Keith (282 punten, 1987)
Met “Don’t you know that diamond’s are a girl’s best friend” slaat Janet Jackson misschien wel de spijker op z’n kop. Na Control en Let’s Wait A While weet ze met de track weer terug te keren in de top 10 van de Top 40. Het is meteen ook de eerste samenwerking die ze tot een hit weet te maken en dat doet ze uitgerekend met Herb Alpert. De trompetist had inmiddels al ruim 17 jaar geen hit meer gescoord tot hij in 1987 zijn rentree beleefde met Keep Your Eye On Me. Zijn track met Janet Jackson en Lisa Keith werd zijn grootste hit aller tijden. 

4 DIAMONDS & PEARLS- Prince & The New Power Generation (141 punten, 1991-1992).
Diamonds And Pearls is de titel van het dertiende album van Prince en het eerste dat ook is toegeschreven aan The New Power Generation. De vocalen op het nummer zijn afkomstig van Rosie Gaines die in die periode deel uitmaakte van de begeleidingsband van Prince. Sinds 1990 bespeelde ze de toetsen en ook was ze te zien in de film Graffiti Bridge. Haar stem is ook nadrukkelijk te horen op de Prince-tracks Gett Off en Cream. In 1992 besloot ze de band te verlaten voor soloactiviteiten maar achter de schermen bleef ze wel met Prince werken. Op Nothing Compares 2 U, dat Prince als duet uitbracht in 1993 op de verzamalaar The Hits/The B-Sides, is ze opnieuw te horen.